Ексклюзиви
четвер, 06 червня 2019 12:40

Чого не можна робити на свято Вознесіння

Чого не можна робити на свято Вознесіння
Чого не можна робити на свято Вознесіння. Фото: unian

На сороковий день після Великодня християни східного обряду святкують Вознесіння Господнє. Цьогоріч припадає на 6 червня.

Вознесіння завершує спасіння Христа після смерті і відродження, повідомляє 112.ua.

"У Біблії говориться, що на сороковий день після земної смерті Ісус разом з апостолами зійшов на гору Елеон неподалік від Єрусалима, де благословив учнів і вознісся вгору. У духовному аспекті Вознесіння - це свято надії на зустріч із Господом під час Його другого пришестя. Після Вознесіння Ісуса до апостолів спустилися ангели та сказали, що буде друге пришестя Спасителя на землю, Він "прийде так само, як ви бачили Його сходження на небо"", - говориться у повідомленні.

Вперше про святкування Вознесіння на сороковий день після Великодня йдеться в "Апостольських постановах", що датуються приблизно 380 роком.

У день Вознесіння церква рекомендує приділяти особливу увагу благодійності. На це свято прийнято ходити до храму, молитися про благополуччя і здоров'я. Вважають, що Господь вислуховує прохання людей і виконує їх. Також у це свято варто попросити вибачення у всіх, з ким у сварці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відродили знищену більшовиками церкву

Цього дня радять спостерігати за погодою. Якщо на Вознесіння вона була гарною, то такою протримається до осені. Дощ вважався поганим знаком і віщував хвороби та неврожай.

Не можна лаятися, бажати комусь зла, кидати сміття і плювати на вулицю. Також відсьогодні не вітаються "Христос Воскрес".

Життя – це суміш радості й скорботи. Коли я втратив батька, плакав. Таких важких років і днів було багато. Але була радість, коли прийняв чернецтво і виконував послух беззаперечно. На душі мав спокій, мир і радість. Немає життя без скорботи. Але немає і без радості.

Зараз ви читаєте новину «Чого не можна робити на свято Вознесіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають