пʼятниця, 06 грудня 2013 15:33

Середній українець буде збирати кошти на однокімнатну квартиру 20 років

Середній українець буде збирати кошти на однокімнатну квартиру 20 років

 

На сьогоднішній день середня вартість однокімнатної квартири на українському вторинному ринку становить 356 тисяч гривень. При цьому середня зарплата в країні - всього 3 283 гривні без вирахування податків. Якщо щомісяця відкладати половину середньої зарплати, то на нову однокімнатну квартиру доведеться збирати близько 20 років.

Про купівлю двокімнатної квартири або трикімнатної квартири говорити взагалі не доводиться, адже їх середня вартість знаходиться в межах від 588 до 871 тисячі гривень відповідно.

Найвищі ціни на квартири продовжує утримувати столиця. За однокімнатну квартиру на Лівому березі в листопаді просили 553 945 тис. гривень, а на Правому - 607 927 тис. гривет. У центрі середня вартість сягала 1 млн. гривень.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ринок нерухомості "завис" через політичну ситуацію в країні

За однокімнатну квартиру в регіоні доведеться викласти близько 285 тис. грн.. Двокімнатні апартаменти обійдуться в 431 тис. грн., а трикімнатні - 594 тис. грн.

Слідом за Київським регіоном за дорожнечею житла йдуть Одеська та Львівська області, а також Крим. Тут середня вартість однокімнатної квартири перевищує 300 тисяч гривень. А в Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській і Херсонській областях середня ціна такого житла становить менше 200 тисяч гривень.

Захмарні, для пересічного українця, ціни на нерухомість тільки у великих містах, де у людей є стабільний дохід. А ось, наприклад, в депресивних районах Донбасу або в глухих селах по всій країні, квартири і приватні будинки можна знайти дешевше $1 000.
Зараз ви читаєте новину «Середній українець буде збирати кошти на однокімнатну квартиру 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути