понеділок, 01 листопада 2010 20:30

Оренда в Києві може впасти на 30 відсотків

Оренда в Києві може впасти на 30 відсотків

У жовтні зменшилось число охочих орендувати квартиру у Києві.

Про це пише epravda.com.ua із посиланням на агентство SV Realty. Минулого місяця було укладено 828 угод з оренди житла, що на 4,5% менше угод за вересень. Однак це на 39,4% більше, ніж у жовтні 2009 року. Із початку року укладено 7865 угод оренди житла. Це також перевищує показники минулого року.

Віктор Несін, голова правління столичної Спілки консультантів з нерухомості прокоментував Gazeta.ua ситуацію на ринку житла:

"Минулого літа однокімнатну квартиру на Микільській Борщагівці, Нивках чи Старій Дарниці пропонували за 2 тисячі гривень на місяць. Двокімнатні — від 3,5 тисяч. У вересні мінімальна вартість оренди зросла на 500 гривень. Недорогі квартирине затримувалися в базі даних. Забирали максимум за тиждень. За нашими спостереженнями, цього року побільшало іногородніх студентів, які хочуть жити в квартирі, а не гуртожитку. Вони розбирали найдешевші варіанти" - сказав Віктор Несін.

У столиці є багато житла, що стоїть пусткою. Квартири в новобудовах, із якісним ремонтом та меблями здають за високу ціну. На такі оренда не підвищується через малий попит.

У середині жовтня вартість оренди досягла піку, вважають в Спілці консультантів з нерухомості. До Нового року вона коливатиметься в межах 5%.

"Січень-лютий — завжди мертвий сезон для оренди. Тоді квартиранти зможуть виторгувати знижки від 10 до 30 відсотків орендної плати. Господарі погоджуватимуться. Бо краще отримувати хоч якусь плату. Порівняно з докризовими роками попит на оренду значно впав. Одне агентство нерухомості тоді оформляло до 25 договорів оренди. Цього року — максимум п'ять договорів на місяць", - запевнив Віктор Несін.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Оренда в Києві може впасти на 30 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути