середа, 13 жовтня 2010 21:25

На 2500 доларів подешевшали столичні готельки

Автор: дані: ”Авізо”, жовтень 2010 року
 

Найдешевша однокімнатна квартира-малометражка Києва в жовтні коштує $35 тис.

Агентство нерухомості "Благовест" пропонує кілька "готельок". Найнижчі ціни на  житломасиві Микільська Борщагівка. Площа менша 22 кв. м.

— Господарі тиждень тому погоджувалися віддати за 35 тисяч. А тепер хочуть 37, — розповідає по телефону рієлтор Геннадій, 28 років.

Домовляємося про оглядини. Біля старої 9-поверхівки на вул. Зодчих чекає жінка-брокер років 50-ти.

— Квартира на четвертому поверсі. Підемо пішки. Мешканці не радять їздити ліфтом утрьох. Може застряти, — каже брокер.

Зелена фарба на стінах під'їзду облупилася. У коридорі на поверсі — пожежна драбина. Біля неї стара тумба, дитячий візок з іржавим залізяччям та великий кульок зі старим одягом. Підходимо до металевих дверей. Коридор квартири — задовжки 1,5 м і 1 м завширшки. На стінах зелені шпалери, не підрізані біля плінтуса. Помітні стики. Кухня — на 3,5 "квадрати". Замість скла в кімнатних дверях — клейонка.

— Тут чути газом. Треба вентиль перекрити, — говорить Геннадій супутниці.

— Я вже пробувала. Він відламаний, — відповідає та. — Це все дрібниці. Подивіться на кімнату. Хоч зараз можна заселятися.

Лінолеум вигорів на сонці. Одна ніжка дивана зламана. Замість неї цеглина, замотана у фольгу.

— Плафони люстри цілі. Господарі подарують меблю, якщо ви швидко погодитеся купити. Їм терміново потрібні гроші. Виторгуємо ще тисячі дві, — Геннадій веде до санвузла. Звідти неприємний запах. Чавунна ванна та крани вкриті іржавими напливами.

— Іржа відмивається. Як на таку ціну, 38 тисяч — непоганий стан.

— Ви ж казали, що квартира 37 тисяч коштує, — перепитую.

— Ні-ні. Ви ж бачите, тут і шпалери, і сантехніка. Не хвилюйтесь, тисячі дві виторгуємо. Головне, щоб ви швидше визначилися. Бо є інші покупці.

У квартирі в сусідньому будинку таке ж планування. Вона на сьомому поверсі. Має подвійні вхідні двері. Пахне побутовою хімією. На затоптаному килимку — порошок від тарганів. Зовнішня стіна обсипалася, видно товстий шар глини.

— У старовину так будували — із дерева та глини, — каже рієлтор. — Взагалі-то будинок цегляний.

На кухні — газова плита без конфорок. Духовка без дверцят. Змішувач на кухонній мийці не працює. Вимикачі світла поплавилися. Під обдертими шпалерами видно штукатурку. У кімнаті лише тумбочка, біля неї два балончики "Рейду".

Геннадій подзвонив наступного ранку:

— Ну як, будете купувати? За дешевшу квартиру вже дали завдаток. Можна перекупити. Треба пообіцяти господарю більше. Потім умовлю скинути ціну.

Кажу, що не хочу купувати: квартири занадто тісні й занедбані, на ремонт піде значна сума.

За $38 тис. виставили й малометражку площею 25 "квадратів" на Подолі, на вул. Набережно-Луговій. Покупець знайшовся за кілька днів.

У попередні роки восени ціни на столичну нерухомість завжди повзли вгору. Тепер ціни на "готельки" в середньому на $2,5 тис. нижчі, ніж торік

Зараз ви читаєте новину « На 2500 доларів подешевшали столичні готельки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути