середа, 21 жовтня 2009 18:18

Однокімнатки у столиці пропонують за 35 тисяч доларів

Ціни на столичне житло знижуються з літа 2008-го. Торік однокімнатки та готельки на київських житломасивах подешевшали зі $100 тис. до $60–80 тис. Цієї осені ціни ще нижчі.

Часто пропонують переобладнані кімнати гуртожитків. Таке житло на столичній вул. Пожарського на Новій Дарниці продають за $39,9 тис. Загальна площа 21 кв. м. Кімната — 13,5 "квадратів". Це на п"ятому поверсі "хрущовки".

— Господарі дуже ображаються, коли їхню хату називають гуртожитком, — розповідає ріелтор Світлана. Вона веде на оглядини.

Заходимо в коридор завдовжки 1,5 м. Він править за передпокій та кухню. На столику стоїть електрична плитка. Біля рукомийника двері до туалету. У санвузлі — стара сантехніка.

— Єдиний мінус — немає окремої ванної. Є спільний на кілька квартир душ, — продовжує ріелтор. — Деякі сусіди облаштували душові у своїх квартирах. Для цього добудували стінку в коридорчику.

У кімнаті є телевізор, ліжко, стіл та шафа. На більше місця не вистачає. Шпалери старі. Брокерка веде в душову, що в спільному коридорі. Двері зачиняються на цвях. Кахлі старі, розбиті, плитка на підлозі заляпана вапном. Навпроти — спільна кухня з газовою плитою та кількома столами. Господарі там готують, пояснює.

Починаємо торгуватися. Ріелтор відмовляється.

— 40 тисяч коштує кімната в гуртожитку. А тут окреме житло. До метро 10 хвилин пішки через двори.

Однокімнатка на Відрадному, вул. Героїв Севастополя, значно більша за площею. Житлова кімната має 20 кв. м — як усе помешкання в гуртожитку. Цю квартиру виставили на продаж за $47,5 тис.

— Господарі готові віддати й за 46 тисяч. Гроші терміново потрібні на інше житло, — пояснює телефоном брокер Микола.

Заходимо в квартиру на першому поверсі "хрущовки". Вузьким коридором проходимо до кімнати. На стінах не нові, проте чисті шпалери. На підлозі лінолеум. У ванній старі сантехніка й кахлі. Балкона немає.

— Скиньте 2 тисячі доларів — купимо, — торгуємося.

— Це вже й так ціна знижена. Навесні господарі хотіли за неї 55 тисяч. Тепер і меблі залишають покупцям. Заходьте і живіть, — каже Микола.

Меблі — це стінка-"гірка" з канапою в кімнаті та недорогий кухонний гарнітур.

— Я спробую виторгувати вам ще тисячу, — обіцяє ріелтор. — Але в моєму списку це найдешевша квартира.

Микола телефонує наступного дня: господарі погодилися на $45 тис.

Найдешевші квартири за $35 тис. знаходимо в базі даних агентства "Благовест". Малометражка розташована майже в центрі столиці, на вул. Набережно-Луговій. Загалом є три окремі помешкання. Вони в напівпідвальному приміщенні. Загальна площа 21–28 кв. м.

— Ремонту немає, — попереджає брокер Христина. — Будинок 1950 років. Кожна квартира має різне планування. Яка квартира вам більше сподобається, ту й купуйте.

Ванної немає. Замість неї душова кабіна

Заходимо в першу. Світло не вмикається.

— Це будівельники тут жили, лампочки позабирали, — говорить брокер.

Замість ламп — оголені дроти під стелею. На стінах темно-коричневі вицвілі шпалери. Стеля темно-сіра. Усі три помешкання мають металеві двері. Але всередині між приміщеннями двері відсутні.

Ванної немає. Замість неї душова кабіна. Заходити до неї треба з кухні. З іншого боку — тісний туалет. Зате одна з квартир має другу кімнату  без вікна площею 6 "квадратів".

— Як бачите, треба робити капремонт. Зате дешевшого житла в Києві не знайдете, — переконує ріелтор. — Квартири знаходяться у нежилому фонді. Їх можна здавати під офіс.

Агентству нерухомості за посередництво треба заплатити 5% від ціни.

Зараз ви читаєте новину «Однокімнатки у столиці пропонують за 35 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути