Ексклюзиви
середа, 18 серпня 2010 07:45

Трикімнатну квартиру в Одесі продають за 44 тисячі доларів

Автор: фото: АН ”Флатерн”
  Трикімнатну квартиру на вулиці Дерибасівській у новобудові в центрі Одеси продають за 650 тисяч доларів. Житло має площу 90 квадратних метрів. Квартира такої ж площі на околиці міста коштує вдесятеро дешевше
Трикімнатну квартиру на вулиці Дерибасівській у новобудові в центрі Одеси продають за 650 тисяч доларів. Житло має площу 90 квадратних метрів. Квартира такої ж площі на околиці міста коштує вдесятеро дешевше

В Одесі переважно купують житло на вторинному ринку. Якщо пощастить знайти квартиру від власника і вміти торгуватися, то трикімнатну можна купити за $44 тис. Такі ціни на околиці міста — звідки до центру їхати годину-півтори.

Трикімнатні квартири в Суворівському районі коштують $47–55 тис. Найдешевше житло розташоване в кінці району. Серед оголошень на дошці біля найбільшого Північного ринку привертає увагу варіант за $47 тис. із поміткою: "Від хазяйки". По телефону жіночий голос називає адресу — останній номер будинку на просп. Добровольського. Їду дивитися.

Перед дорожнім вказівником "ОДЕСА", що перекреслений червоним, — поворот ліворуч. За 100 м потрібний будинок. Господиня — жінка років за 60, зустрічає біля під"їзду "хрущовки". Підіймаємося сходами на другий поверх.

— Тут жек на першому поверсі — недалеко за довідками бігати й за квартиру платити, — розказує Валентина Василівна. Відчиняє одні з чотирьох броньованих дверей на поверсі.

У квартирі вузький маленький передпокій. Ліворуч кухня, приблизно 3х3 м. По її периметру стоять стіл на двох, холодильник, дві тумбочки, плита, стара пральна машинка. Велике вікно зі старими рамами й вузьким підвіконням. Ремонту давно не було. Меблі — старі.

Житлова площа 33 кв. м. Велика кімната прямокутної форми — прохідна. З неї одразу, без коридору, двері до ще двох — малих.

— Планування якесь дивне, — кажу. — Тут, мабуть, не дуже зручно сім"єю жити.

— Я все життя тут прожила з чоловіком, мамою і батьком. Ще й моя бабуся жила в найменшій кімнаті. Звичайно, якщо хтось любить бурний секс, як у молодих зараз модно, то жити тут буде складно. Тим більше, що через стіни чути не те що сусідський телевізор, а й як вода ллється у ванній.

Велика кімната — прохідна. З неї одразу, без коридору, двері до ще двох

Вікна великої кімнати виходять у двір. Є балкон. Бік несонячний. Тому в приміщенні темно. На підлозі лінолеум. Меблі радянські, хоч у непоганому стані. В ніші стоїть диван. Між дверима до двох інших кімнат — стіл.

— Якщо ремонт зробити, буде красивіше, — починає господиня. — У мене грошей не було. А так би за 47 тисяч не продавала б. Як мінімум за 55. Гляньте, які великі туалет і ванна.

Справді великі. В туалеті можна сидіти витягнувши ноги. Встановлено новий унітаз. Є бойлер для гарячої води — в Одесі це проблема. Раковина та ванна не нові, але чисті. Дзеркала нема.

Ідемо дивитися балкон — невеликий незасклений. Із гніздом і послідом голубів.

— Та ви не переживайте, — каже Валентина Василівна. — Транспорт — який хочете, у будь-яку точку міста. Зупинка кінцева — завжди сидітимете.

— І до центру добиратися дві години, — сперечаюся.

— То якщо будете о восьмій-дев"ятій ранку виходити. А якщо о 7.00 вийти, то за годину будете в центрі. Але то ж неважливо. Головне, ціна низька і три кімнати. Більше в Одесі такого не знайдете.

— Квартира не в найкращому стані, дорогувато просите…

— Нічого подібного. Тут є все: і транспорт, і ринок великий, недорогий. Гарне місце. Беріть.

— Ні, — відрізаю. — Не подобається, — йду до виходу. Сходами господиня продовжує вмовляти, нарешті каже:

— За 44 віддам!


Найвищі ціни на Французькому бульварі


Суворовський район найдешевший в Одесі. За оцінками ріелторів — це чистий "спальник". Там немає промисловості, тому 85% мешканців їздять на роботу в центр чи промисловий район Пересип. Решта працюють у магазинах та кіосках. Основні покупці квартир — жителі області, що переїжджають до міста. В районі багато гопників — чоловіків 20–40 років, охочих до випивки, бійок і грабежів. Оселі без ремонту найдешевші: однокімнатні — від $30 тис., двокімнатні — від 35, трикімнатні — від $45 тис. Помешкання після ремонту або з видом на море коштують на $10–20 тис. дорожче.

Район Таїрове — теж спальний, на іншому боці Одеси. Там новобудови і море близько. Тому житло на $15–20 тис. дорожче, ніж у Суворовському. Таїрове вважають промисловим районом. Можна знайти роботу в офісі приватної компанії, у банку, на будівництві. Це здорожує нерухомість.

Елітний район — Приморський. Найвищі ціни — на Французькому бульварі. Однокімнатки там коштують від $65 тис., двокімнатні — від 73, трикімнатні — від $84 тис.  Вартість визначає відстань до моря, планування і ремонт. На вул. Сегедській — до центру 15–20 хв. — квартири після ремонту коштують на $5 тис. менше, ніж на Французькому бульварі.

Найдорожча нерухомість в історичній частині міста. Однокімнатна від $120 тис. За дві спальні, вітальню і кухню після ремонту в старому будинку на вул. Дерибасівській треба викласти $260 тис. Трикімнатне помешкання з кухнею-студією на вул. Коблевській потягне $159 тис. 4-кімнатна дворівнева на вул. Маразлієвській із трьома спальнями і вбудованими меблями — $350 тис. Новобудови — ще дорожчі.

Зараз ви читаєте новину «Трикімнатну квартиру в Одесі продають за 44 тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути