четвер, 17 червня 2010 02:47

Вісім тисяч гривень на місяць платить бізнесмен за хату без вигод

 

Родина Горянських у столиці винаймала квартиру до квітня. Потім перебралася на дачу на околиці міста Біла Церква Київської області.

— Я шість років у декреті, — каже Дарина Горянська, 33 роки. — Троє дітей маю. Найстаршій дочці 5 років, найменшій 4 місяці. Ми вже кілька років на літо переселяємося на дачу. Дітям на природі краще й здоровіше. Як тільки переїхали, вчепили на дереві гойдалку. Гамака повісимо. Під будинком росте полуниця й малина. Познайомилася із сусідами. Вони мають корову. Купую в них свіже молоко.

Двокімнатна квартира біля метро Дарниця обходилася в 3 тис. грн на місяць. Стільки ж заплатили за дачу на півроку. Оголошення знайшли в інтернеті. Винайняли вантажний автофургон, щоб перевезти речі. Одразу виїхали з квартири.

— Батьки Ярослава, мого чоловіка, живуть у Києві. Він у них живе зараз. Тіснувато, але переночувати можна. Ярослав має ходити на роботу кожного дня. До нас приїжджає двічі-тричі на місяць у вихідні.

Дарина показує літнє житло. Будинок цегляний. Вікна металопластикові. На першому поверсі вітальня, кухня та ванна. На другому дві спальні. Є вода й туалет.

— Але газу немає. Готую на електроплитці. За світло й воду теж плачу, — каже. — Сама скопала город. Тут вісім соток. Посадила цибулю, огірки, горох і зелень, картоплю, моркву, буряк. Ми тут житимемо до кінця вересня. Так що урожай зберемо. Того тижня був день народження Ярослава. Ми запросили друзів із Києва на шашлики.

За півроку родина заощадить на оренді столичної квартири 15 тис. грн, підрахувала Дарина.

— На харчі теж менше витратиться. Усе з городу. На жовтень Ярослав підшукає іншу квартиру в Києві.

Туалет у дворі. Зате є ставок із окунями й карасями

Цього року заявки на оренду дач почали надходити в березні, каже Володимир Степенко, 26 років, із компанії "СВ девелопмент":

— Щитові будинки поблизу Києва здають від 200 доларів на місяць. Але в базу даних агентств нерухомості потрапляють лише пропозиції, де орендна плата становить хоча б 300–400 доларів. Бо рієлтор бере за угоди половину місячної платні. Тому недорогі пропозиції для нього невигідні. Адже клієнта треба звозити на дачу. Буває, що з одним клієнтом треба об"їхати кілька різних точок. А це витрати. Є попит на хати неподалік водоймищ та лісів по селах, що прилягають до Києва. Будинки з вигодами, ремонтом, побутовою технікою можна винайняти від 500 доларів.

39-річний Ілля здає будинок у селищі Борова Фастівського району. Це понад 40 км від столиці. Ціну встановив високу, 8 тис. грн на місяць.

— У мене сільська екзотика. Вода з криниці. Туалет та літній душ у дворі. У хаті є кухня, вітальня і спальня. Газу немає. Телевізора, радіо — теж. Зате є баня, а в городі — ставок із окунями й карасями. Один бізнесмен Олексій орендував у мене торік. Родині сказав, що їде відпочивати за кордон. Вимкнув мобільника і просидів тут місяць. Сам тягав воду з криниці, куховарив і рибалив. Якось я заїхав подивитися, як він тут. Була страшенна злива, холодно. А він сидить у будці. Сам склав зі старого шиферу. Розклав багаття й варить у казанку борщ. Насипав мені миску. Смачний був, із димком. Тоді я його й пойняв.

Бізнесмен порадив знайомим пожити в хаті Іллі.

— Тепер на мою хату попит. Маю клієнтів до кінця літа, — каже Ілля.

Зараз ви читаєте новину «Вісім тисяч гривень на місяць платить бізнесмен за хату без вигод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути