вівторок, 10 серпня 2010 12:24

Ціна на однокімнатні квартири в Києві впала до $ 50-60 тисяч - експерт

Ціна на однокімнатні квартири в Києві впала до $ 50-60 тисяч - експерт
На ринку нерухомості в Києві відзначають суттєве зниження цін. Тим, у кого житлове питання "не горить", експерти радять не поспішати з покупкою - ціни будуть ще нижче. Продавці тим часом змушені або дуже поступатися, або взагалі знімати житло з продажу.

Ринок нерухомості стоїть, констатують ріелтори. У людей немає грошей, тому купівельна активність на нулі. Продавці житла заманюють потенційних покупців низькою ціною.

"Нові об"єкти, які з"являються в базі, на 10-11% дешевше, ніж в оголошеннях двомісячної давності", - констатує керівник інформаційно-аналітичного порталу "Столична нерухомість" Володимир Германов. І це ще не цінове дно, впевнений експерт.

"Проаналізувавши динаміку цін на квартири на вторинному ринку житла в першому півріччі, ми можемо прогнозувати, що до кінця року вартість "квадрата" знизиться приблизно на 15%. При цьому найбільше втратять в ціні двокімнатні та трикімнатні квартири, найменше - дешеві однокімнатні.

Зараз повнометражну однокімнатну квартиру в столиці можна легко знайти за $ 50-60 тис., а то й дешевше.

Як кажуть ріелтори, продати квартиру в Києві зараз дуже складно. Процес займає  в кращому випадку до півроку. Причому за цей час продавцю доведеться поступитися не менше 10% від середньоринкової ціни. На такий торг погоджуються в основному ті, у кого форс-мажорні обставини: терміново потрібні гроші, розлучення і т. п.

"Тільки в того, хто готовий істотно поступатися в процесі торгу, - є шанс продати квартиру. Стандартний розмір знижки - 5-10% від загальної вартості. Але часто виходить і більше, - стверджує Анатолій Топол, керівник "Недержавного експертного бюро". - Якщо вас умовляють "беріть зараз, завтра буде дорожче", - це тільки слова.

Втім, небажання торгуватися зараз зустрічається досить часто, констатують аналітики ринку. Подібне аномальне явище в умовах кризи Володимир Германов пояснює просто: не торгується - не дуже хоче продати.

"Ви здивуєтеся, але до 30% об"єктів у загальнодоступних базах продажів - квартири, які реально не продадуться. Не тому що вони дуже дорогі, а тому що спочатку господар не розраховує продати зараз. Він виставляє квартиру, щоб вона фігурувала в списках продажів і не більше ", - стверджує експерт.

Цього літа власники житла почали активно знімати свої квартири з продажу. Головний аргумент - набридло продавати.

ОБКОМ

Зараз ви читаєте новину «Ціна на однокімнатні квартири в Києві впала до $ 50-60 тисяч - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути