пʼятниця, 23 липня 2010 01:42

У квартирі за 27 тисяч доларів немає кухні і ванної

Автор: фото: Дмитро ЗЕЗЮЛІН
  Квартира зроблена у комп'ютерній дизайнерській програмі Світ Хоум 3Д. Її загальна площа — 14 квадратних метрів
Квартира зроблена у комп'ютерній дизайнерській програмі Світ Хоум 3Д. Її загальна площа — 14 квадратних метрів

Місяць тому батьки студентки Олени Петрів, 22 роки, купили їй квартиру-гостинку у Голосіївському районі столиці. За 14 "квадратів"" віддали $27 тис.

— Ще два роки тому ми за ці гроші нічого б не купили. А так хоч щось. Будемо жити там удвох з моїм хлопцем Олегом, — каже Олена. — Він переживає, як ми удвох там помістимося. Скачав у Інтернеті комп"ютерну програму Світ Хоум 3Д для планування житла та створення інтер"єру. Вона дуже проста. Ми удвох розробили інтер"єр, обійшлися без дизайнера.

У квартирі немає кухні і місця для душу. Є лише туалет й один умивальник у коридорі. У житловій кімнаті — вікно, стоїть велика шафа. Замість неї хочуть установити душову кабіну. Умивальник, що одразу при вході, відділять невисокою скляною перегородкою.

— Несучі стіни у нас лише по периметру. Тому решту будемо вивалювати. Лише санвузол відокремимо гіпсокартонною перегородкою із розсувними дверима. Бо зараз не можливо відчинити двері туалету, якщо відчинені двері спальні. Кухню розмістимо у коридорі. Поставимо невеликий холодильник, поряд такої ж висоти пральну машинку, над ними прикріпимо столешню. Зверху — електроплитку. На стіні висітимуть кухонні шафки. Ніякої перегородки між кухнею і спальнею не робитимемо. Вирішили ставити барну стійку. На ній будемо їсти, а заодно візуально відокремимо кімнату і зекономимо площу.

Вирішили ставити барну стійку

Замість подвійного ліжка Олена з Олегом планують поставити розкладний диван. Тонкий плазмовий телевізор прикріплять під стелею. Уздовж стіни поставлять одну високу шафу-купе з дзеркалами на дверях. Поряд — стелажі для книг.

Квартира виглядатиме більшою, якщо у ній переважатиме світле і холодне забарвлення.

— Добре було б зробити натяжну стелю. Вона відбиває світло. Складається враження, що стеля вища, тому квартира візуально збільшується, — говорить 33-річний Сергій Малик, дизайнер із Києва. — Лампочки кращі галогенові у підвісній стелі. Встановлюють їх по одній на квадратний метр. Їх яскравість можна регулювати, чого не вийде зі звичайними люстрами. Окремо світло потрібне над плитою, над столешнею і над барною стійкою. У коридорі, окрім загального світла, в плінтуси можна вмонтувати малопотужні лампи або діоди. Це може слугувати нічним освітленням, що робить квартиру дуже затишною.

Зараз ви читаєте новину «У квартирі за 27 тисяч доларів немає кухні і ванної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути