четвер, 08 березня 2018 11:43

Експерти розповіли, як зміняться ціни на оренду житла

Експерти розповіли, як зміняться ціни на оренду житла
Зростання вартості оренди відбудеться вже у вересні, прогнозують аналітики, саме тоді ціни підвищаться на 10-15% відсотків.Фото - novostroyki.lun.ua

Уряд планує поміняти правила оренди житла і вивести цей ринок з тіні. У Кабінеті міністрів готують законопроект, де пропишуть, як мешканці будуть вселятися, отримувати прописку і яким буде механізм виселення.

Це вплине і на ціну оренди квартир, попереджають ріелтори, пише news.finance.ua.

Ціни на оренду квартир за минулий рік підскочили на 15-20% по всій країні. Подорожчало навіть житло без ремонту та на околицях міст. Адже на такі квартири є попит серед тих, у кого скромний бюджет.

Оренда однокімнатної квартири в Києві в середньому коштує 7-8 тис. грн, за 6 можна знайти таку ж в Одесі, хоча в цілому від столиці тут ціни не сильно відрізняються. За 4800 грн можна знімати житло у Львові і Дніпрі.

На підвищення цін на оренду впливає зростання курсу долара і подорожчання комунальних послуг. За прогнозами Міністерства економічного розвитку, тарифи протягом року зростуть на 18%.

"У старих будинках комунальні платежі трохи вищі, ніж в нових комплексах. Старі будинки більш холодні. Комунальні платежі за хрущовку – п'ять тисяч гривень на місяць, а за нову квартиру, яка більша за площею, – три тисячі гривень", – зазначає експерт з нерухомості Іван Кудояр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За скільки можна орендувати житло у столиці

До того ж, у пошуках кращого життя все більше людей переїжджають в мегаполіси. Тому орендодавці і піднімають ціни.

"Високі ціни тримаються до кінця травня. Починаючи з липня по серпень ціни падають, тому що студенти роз'їжджаються, квартири звільняються – зняти квартиру у літній період можна набагато дешевше", – каже аналітик ринку нерухомості Олена Маленкова.

Наступне зростання вартості оренди відбудеться вже у вересні, прогнозують аналітики, саме тоді ціни підвищаться на 10-15% відсотків.

Розроблені урядом правила оренди квартир вигідні лише державі. Швидше за все, їх не дотримуватимуться ані орендарі, ані орендодавці.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли, як зміняться ціни на оренду житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути