Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2018 21:10

За скільки можна орендувати житло у столиці

За скільки можна орендувати житло у столиці
Двокімнатну квартиру площею 50 кв м на вул. Інститутській вдалося орендувати за 14000 грн у місяць. Фото: domik.ua

У лютому найдешевше вдалося орендувати однокімнатну "гостинку" по вул. Берлінського (Шевченківський р-н). Оренда квартири площею 20 кв м коштувала 4600 грн у місяць.

Дорожче, за 5000 грн у місяць, орендували однокімнатну квартиру 42 кв м на просп. Голосіївському. Оренда меншої за площею, 33 кв м, однокімнатної квартири на бул. Лесі Українки коштувала 8500 грн, інформує агенство нерухомості "Благовіст".

Двокімнатну квартиру площею 50 кв м на вул. Інститутській вдалося орендувати за 14000 грн у місяць.

У ціновому діапазоні $ 500-1000 найбюджетнішими варіантами стали однокімнатна квартира по вул. Тимошенка і трикімнатна по вул. Січових Стрільців. Квартири площею 52 кв м і 70 кв м орендували за 14500 грн і 18000 грн у місяць, відповідно.

За 19000 грн у місяць було здано в оренду котеджі площею 100 кв м у с. Козин (Обухівський р-н) і по вул. Газопровідній (Оболонський р-н).

Найбюджетнішим варіантом цінового діапазону від $ 1000 до 2500 стала чотирикімнатна квартира на вул. Володимирській (Шевченківський р-н). Житло площею 95 кв м орендували за 30000 грн у місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, у чому недолік нових правил оренди житла

Будинок площею 250 кв м можна було орендувати на дачному масиві Русанівські сади за ціною 36000 грн у місяць. Такою ж площею будинок у с. Северинівка (Макарівський р-н) здавався в оренду за 56000 грн.

"У лютому стабільно активний попит спостерігався на всі типи і цінові категорії об'єктів нерухомості. Однак всі рекорди побив комерційний сегмент – кількість заявок на оренду нежитлових приміщень зросла в 5 разів. Це позитивний сигнал, який дозволяє будувати оптимістичні прогнози як для ринку нерухомості, так і для розвитку загальної економічної ситуації", – вважає Олена Бібєрова, директор АН "Благовіст".

В Україні у лютому зафіксували зростання активності ринку нерухомості близько на 50%. За словами експерта з нерухомості Анатолія Топала, порівняно з січнем 2018 року, первинний і вторинний ринок у лютому пожвавішав. Сталося це через здешевлення вартості житла. Спостерігається зниження вартості житла в будинках старої забудови на 10-15%. На первинному ринку нерухомості слід чекати подорожчання. Адже зростає мінімальна заробітна плата, вартість будматеріалів і робіт.

Зараз ви читаєте новину «За скільки можна орендувати житло у столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути