вівторок, 10 грудня 2013 17:38

Більшість столичних орендарів знімають дешеві квартири групами

Більшість столичних орендарів знімають дешеві квартири групами
Протягом листопада 2013 року столичні орендарі шукали квартири з більш низькими орендними ставками в порівнянні з жовтнем: вартість попиту на квартири економ класу була в межах від 3 тис. грн до 5 тис. грн.

"Більшість заявок надходило від клієнтів, які хотіли об'єднатися по кілька людей для спільної оренди квартири", - відзначають експерти агентства нерухомості Meget.

В листопаді 2013 року трохи виріс попит на квартири в новобудовах бізнес-класу, що викликало незначне зростання орендних ставок в цьому сегменті.

Більше половини орендарів (59%) у листопаді 2013 року цікавилися квартирами економ класу, 28% - квартирами бізнес класу та 13% - квартирами преміум класу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Золоті" метри - московську "хрущівку" можна поміняти на розкішну вілу на узбережжі

В листопаді 2013 року найбільша кількість пропозицій оренди квартир було зосереджено в Оболонському та Солом'янському (по 15%) районах. Також стало відомо, що в листопаді 2013 року "клієнти хотіли вирішити житлове питання до настання періоду новорічних свят, а орендодавці, користуючись цим, підняли вартість оренди на 100-300 грн. Загальна кількість пропозицій оренди квартир, відповідних запитам клієнтів, знизилося, а нечисленні нові об'єкти з низькими орендними ставками здавалися протягом доби".

Найбільш популярним ціновим діапазоном у орендарів у листопаді 2013 року був діапазон від 3,2 тис. до 4,8 тис. гривень (42% в структурі попиту). Середня заявлена вартість оренди квартир економ класу в листопаді була на рівні 506 доларів, середня заявлена вартість оренди квартир бізнес-класу склала 912 доларів, в преміум класі орендна ставка квартир досягла рівня 2,8 тисяч доларів.

За рік, з листопада 2012 по листопад 2013 року, орендна ставка квартир економ класу зросла на 5,6% до рівня 506 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Більшість столичних орендарів знімають дешеві квартири групами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути