неділя, 13 січня 2019 21:10

Які квартири українці купують найчастіше

Які квартири українці купують найчастіше
В основному українці купують квартири площею до 50 м². Фото: Полтавщина

Українці переважно купують квартири економ-класу. Це однокімнатки площею 30-35 м², двокімнатки - до 50 м², розповів Gazeta.ua представник Асоціації спеціалістів з нерухомості Едуард Бразас.

"Великі квартири як правило купують у новобудовах. Там стоять індивідуальні лічильники. Теплоізоляція та гідроізоляція краща, ніж у старому житловому фонді. Тому можна зекономити на комунальних. Водночас, ті, хто купує таке житло, матеріально та морально готові до великих комунальних платежів", - додає експерт.

В Україні великий потенційний попит на нерухомість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує квартира в Києві

"Водночас люди купують житло не активно. Не вистачає грошей. Змінити ситуацію може відновлення іпотечного кредитування. Це можливо, якщо у гривні іпотеку видаватимуть хоча б під 12-13% річних. Сьогодні середня ставка становить 22-25%", - наголошує Едуард Бразас.

Крім того, банки не можуть брати у населення гроші під 17% річних, а видавати кредити під 7%. Менші депозитні ставки можливі, коли матимемо стабільну економіку, знижену ставку Нацбанку та мінімальну інфляцію. Тоді доходи населення почнуть зростати.

Ціни на вторинному ринку в третьому кварталі 2018-го зросли на 4% порівняно з аналогічним періодом 2017-го. На первинному ринку - на 5,5%, свідчать дані Держстату.

Зараз ви читаєте новину «Які квартири українці купують найчастіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути