середа, 17 листопада 2010 21:25

Пропонують субсидію для придбання житла

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву має намір фінансувати добудову багатоповерхівок із найбільшим ступенем готовності. Вивчають 100 об'єктів у 25 регіонах.

— До кінця року плануємо реалізувати за програмою будівництва доступного житла три тисячі квартир, якщо з держбюджету виділять 330 мільйонів гривень. Також у завершені довгобуди зможуть вселитися ті п'ять тисяч сімей, які раніше оплатили будівництво за власний кошт, — каже Леонід Рисухін, 55 років, голова правління фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. — Програма передбачає надання безповоротної субсидії. Вона покриє 30 процентів нормативної вартості за квадратний метр площі. Решту, 70 відсотків, сім'я повинна заплатити власним коштом.

Встановлено обмеження за площею квартир, які покриватиме субсидія. На одного члена родини передбачено не більше як 21 кв. м і ще 10 "квадратів" — на сім'ю. Тому, наприклад, якщо сім'я з двох осіб вирішить придбати помешкання площею 60 кв. м, субсидія покриватиме частину — 52 "квадрати". Решту, 8 кв. м, треба буде повністю оплатити власним коштом.

Обмежень за віком немає. Заяви на отримання квартири регіональні управління фонду прийматимуть від усіх родин, які перебувають у квартирній черзі та здатні оплатити 70% ціни.

Поки що здали менш як 50 квартир.

2011-го на програму, можливо, виділять 1 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Пропонують субсидію для придбання житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути