Ексклюзиви
середа, 31 березня 2010 17:54

Таїса Кравець ночувала разом з англійським подружжям

Таїса Кравець, 37 років, із Черкас місяць тому їздила до столиці. Возила на медобстеження 14-річну дочку. Затрималися на три дні.

— Двомісний номер без зручностей у найдешевших готелях коштує 250 гривень. Тоді ми пішли в кімнати відпочинку на Південному вокзалі. Там ще дорожче, — розказує Таїса.

На вокзалі познайомилася зі студентами із Чернігова. Вони ночували у хостелах. Дали телефон.

— По телефону відповів диспетчер. Чемно розпитав про географію нашого переміщення в Києві. Сказав, що найвигідніше буде оселитися в хостелі недалеко Контрактової площі. Пояснив, що хостел — це приватна квартира, з якої зробили невеликий готель.

Від центру Києва проїхали дві зупинки на метро. Два квартали пройшли пішки. "Поділ-хостел"" знаходиться у старовинному будинку з колонами. На вхідних дверях вивіска — "хостел"".

— Спершу боялися зайти. Але ж ночувати десь треба. Виявилося, це 4-кімнатна квартира. Усюди чисто, акуратно. На стінах коридору висять різні плакати, карти і вогнегасники.

Таїсу з дочкою поселили в загальній кімнаті на чотири місця. За кожне місце заплатили 120 грн. Крім двоповерхових ліжок, у кімнаті є шафи та вішалка. Адміністраторка провела на кухню, налила чаю. На кухні є мікрохвильовка. Таїса купила напівфабрикатів. Їх розігріли на вечерю. Познайомилися з іншим постояльцем, одеситом. Він прав свої речі у пралці-автоматі. Разом повечеряли.

— Своєї черги у душ чекали у вітальні. Там стоїть м"який куточок, телевізор та комп"ютер. Можна вийти в Інтернет. Нас попередили, що митися можна не довше 20 хвилин. Адміністраторка заспокоїла, що всі послуги включено у вартість, — говорить Таїса.

У хостелі черкащанки познайомилися із подружжям з Великої Британії.

— Вони трохи говорили російською. Розказали, що люди небідні, часто подорожують. До України приїхали, бо цікавляться нашими традиціями. В готелях не зупиняються принципово. Там нудно й дорого. А в хостелах домашня обстановка, можна спілкуватися з людьми.

Власницею "Поділ-хостелу" є Ганна Густі-Ерейфедж, 22 роки. Півроку тому вона влаштувала хостел у власній трикімнатній квартирі на вул. Межигірській. Сама живе із чоловіком у іншій.

— Зупиняються в основному німці, англійці та французи. Українців мало. Вони не знають про такий сервіс або просто бояться. Якщо дешево, значить, щось не так.

У "Поділ-хостелі"" дев"ять місць. Є пральна машина, кавоварка, телевізор, Інтернет, телефон, кухня з усім обладнанням та посудом.

— Головна вимога — не турбувати інших клієнтів. Пиятик і гулянок не дозволяємо категорично,— каже Ганна.

У хостелах в центрі Києва з людини беруть 120–140 грн на добу. Ті, що подалі від центру, на Видубичах чи Татарці, — по 80 грн.

Бабусі перед Центральним вокзалом столиці беруть із постояльців 400 грн за ніч.

Місця бронюють до сьомої вечора

Хостели об"єдналися в мережу. Мають свою телефонну службу з диспетчером. Він допомагає клієнтові знайти підходящий варіант для поселення і бронює місце. Може надіслати карту проїзду. Місця замовляють за номерами (044) 331 02 60 або (095) 923 52 54, (099) 971 67 63.

Диспетчер працює з 10.00 до 19.00

Зараз ви читаєте новину «Таїса Кравець ночувала разом з англійським подружжям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути