Ексклюзиви
четвер, 17 червня 2021 16:47

ВДС сервер - застосування віртуальних серверів в бізнесі

VDS сервер є віртуальним і дешевшим аналогом фізичного сервера. Він створюється шляхом апаратної або програмної віртуалізації. На одному фізичному сервері може бути розміщено кілька віртуальних. При цьому кожен віртуальний сервер отримує строго виділені ресурси для роботи. Це зручне і функціональне рішення, призначене для різних бізнес-задач.

ВДС сервер дозволяє розміщувати:

1. Сайти.
2. Бухгалтерські програми.
3. CRM-системи.
4. Інше програмне забезпечення.

Фахівці хостинг-провайдера Cityhost.ua розкажуть про те, які завдання можна вирішувати орендуючи ВДС.

 

ВДС сервер для веб-сайтів

Щоб дізнатися, наскільки сайту необхідний ВДС сервер, необхідно зрозуміти його вимоги до ресурсів. Якщо потреба велика і рівень відвідуваності сайту високий, доведеться переходити на VDS.

Орендуючи такий сервер, ви отримуєте по суті ізольований блок з певним набором ресурсів, таких як ядро процесора, оперативна пам'ять, місце на жорсткому диску. Всі ці ресурси використовує тільки один клієнт - ви. Завдяки контейнеризації віртуальний сервер може витримувати навіть найвищі навантаження, підтримуючи потрібну продуктивність сайту.

Також перевагою VDS є можливість повного адміністрування, що дозволяє оптимізувати всі параметри сервера під потреби певного проекту. До них відносять вибір відповідної операційної системи, установка різних програм і "тонке" налаштування сервера.

ВДС сервер для розробки і тестування програм

Проектуванням, розробкою та тестуванням зазвичай займається велика команда розробників і програмістів. Сучасний стандарт IT-проектів - це віддалена робота з можливістю контролю версій, які встановлені на високопродуктивному VDS сервері.

Розробка проекту на базі VDS має свої переваги:

● гнучке налаштування. Процес розробки може потребувати великої кількості різного ПО, тому його установка на ПК з різною "начинкою" і операційною системою може стати проблемою;
● автономна і оперативна робота. При необхідності розробник може почати роботу в будь-який час у віддаленому режимі;
● доступність. Процес розробки на ВДС не вимагає придбання великої кількості обладнання, які після завершення роботи можуть не знадобитися;
● контроль. У разі помилки система швидко відкочується назад завдяки snapshot (копії), створення якого можна налаштувати.

ВДС сервер для облікових програм 1С

Встановлення 1С: Бухгалтерія чи інших облікових програм на ВДС - кращий варіант для компаній. Керівництву не потрібно купувати фізичний сервер, який потребує постійного технічного обслуговування, а в разі виходу з ладу і ремонту. У разі оренди ВДС потрібно тільки постійна наявність інтернету і помісячна або річна оплата.

Переваги розміщення бухгалтерських програм на віртуальних серверах:

● продуктивність. Завдяки потужності ресурсів, з базами даних можуть працювати одночасно велика кількість користувачів без втрати швидкості;
● простий доступ. Можливість отримання доступу до 1С з будь-якого ПК навіть у віддаленому режимі;
● безпека. Резервні копії дозволяють уникнути втрати інформації, а ізоляція сервера забезпечує анонімність;

VDS сервер для систем відеоспостереження

Проблемою будь-якої системи відеоспостереження є зберігання архіву з отриманими відеозаписами. Таким сховищем можуть бути ПК, фізичні сервери і ВДС. Для постійного зберігання відео краще орендувати ВДС, встановлюючи камери з можливістю віддаленого доступу.

Переваги розміщення відеоспостереження на віртуальних серверах:

● економія коштів на придбання техніки;
● повна автоматизація процесу отримання даних;
● доступ з будь-якої точки світу;
● конфіденційність;
● можливість нарощування потужності.

 

Висновок

Оренда віртуальних серверів дозволяє вирішувати практично будь-які завдання в різних областях, як особисті, так і корпоративні. Високотехнологічний аналог виділеного сервера допомагає економити на придбанні устаткування і його обслуговуванні. Ознайомитися з конфігураціями і тарифами на оренду віртуальних серверів ви можете на сайті хостинг-провайдера Cityhost.ua, який більше 15 років працює на ринку IT-послуг України.

Зараз ви читаєте новину «ВДС сервер - застосування віртуальних серверів в бізнесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути