четвер, 29 травня 2008 21:31

Змії повзають центром села на Полтавщині

Секретар сільради села Манжелія Глобинського району Тетяна Мельникова нещодавно переїхала змію велосипедом.

— Часто їх давлять машинами. Минулого року біля річки степова українська змія вкусила 17-річну дівчину. Ліки для неї привозили з Полтави, — розказує голова сільради Манжелії Антоніна Гаркавенко, 43 роки. — Два роки тому від укусу постраждав чоловік, який потім лікувався під крапельницями. Ми зверталися до місцевого лісництва, щоб провести якісь заходи по зменшенню кількості змій. Там говорять, що в них це не передбачено лісовим кодексом. У Глобинській районній санепідемстанції кажуть, знищують тільки гризунів. Який вихід із цієї ситуації і що робити, вже не знаємо.

У селі розповідають, що змій у ліс запустили за радянських часів спеціально для отримання отрути, яка використовується в медицині. Але цей процес ніхто не контролював — популяція змій збільшувалася. Нині ситуація стала загрозливою.

Чимало в селі та поблизу нього вужів, але жителі вже навчилися їх відрізняти. Вужі мають жовті плями з обох боків голови.

Зараз ви читаєте новину «Змії повзають центром села на Полтавщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути