понеділок, 31 березня 2008 18:06

Юрій Матвієнко забивав дошками двері університету

Автор: фото: Юлія МІХНО
  Старший викладач Полтавського педуніверситету Юрій Матвієнко: ”Із п’ятої ранку мої студенти клеять на дверях кабінетів жартівливі оголошення”
Старший викладач Полтавського педуніверситету Юрій Матвієнко: ”Із п’ятої ранку мої студенти клеять на дверях кабінетів жартівливі оголошення”

Старший викладач кафедри математики Полтавського педуніверситету 27-річний Юрій Матвієнко десять років грає у КВК. 2004-го він створив студентський театр естрадних мініатюр "БУМ", який щороку організовує університетські гуморини.

Як відзначаєте 1 квітня?

— Із п"ятої ранку мої студенти клеять на дверях кабінетів жартівливі оголошення типу "Заходи не бойся, выходи проверся", "Пишу курсові роботи, розв"язую контрольні" і дають телефон викладача.

Який жарт найбільше запам"ятався?

— На дверях другого корпусу педуніверситету ми написали "Вхід до університету через корпус N2". І наскільки нам було смішно, коли люди йшли через інший, спарений, корпус. Хоча насправді це і був корпус N2. Ще якось головний вхід ми забили дошками — також усі в обхід ходили.

Було зробили з комбінезону опудало з табличкою "Студент року" і звісили його над входом. Десь о дев"ятій ранку приїхав наряд міліції, бо з будинку навпроти жінка побачила, що висить людина. Один міліціонер одразу почав заливатися сміхом.

Якщо 1 квітня припадає на будні, то обов"язково зриваємо першу пару. Якось перевдягнулися бомжами та лякали людей, клянчили гроші у викладачів і ректора. Було ходили по аудиторіях, як цивільна оборона. Заходили з носилками, в протигазах, клали викладача на носилки та виносили.

Яким має бути жарт?

— Щоб було смішно й тій людині, над якою пожартували. Зло жартувати не люблю. Чорний гумор також не поважаю. Тому ніколи не дозволяю жарти на політичну та релігійну теми. Ми не ставимо сценки, як у "Квартала 95", які зачіпають чиїсь політичні інтереси.

Як відзначали День сміху торік?

— Переодягалися піонерами. Ходили вздовж вулиці Остроградського біля університету з горнами та барабаном і співали піонерські пісні. На парі у викладачки Ольги Орлової заспівали "Орльонок, орльонок".

Студенти над вами жартували?

— На фізматі бояться.

П"ять років тому готували на мене пародію й довго не могли зважитися показати її. Хоча я кожного разу кажу: будь-який жарт сприймаю дуже добре! У результаті показали мене у вигляді Цербера, який бігав між групами і всіх "строїв".

Зараз ви читаєте новину «Юрій Матвієнко забивав дошками двері університету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути