середа, 12 грудня 2007 16:11

У Пирятині встановили нові світлофори

Два тижні тому в Пирятині, на перехрестях центральних вулиць Визволення й Леніна та Абаканської й Червоноармійської, встановили нові світлофори. Старі не працювали понад п"ять років, а грошей на їх заміну не було.

У центральній частині Пирятина це єдині перехрестя зі світлофорами. Вони постійно працювали лише неподалік автостанції N1 на трасі Київ–Харків.

— Поки що нові світлофори не підключені, — розповідає мер міста Дмитро Шаповал, 54 роки. — Треба міняти кабель, зробити внутрішню "начинку". До 16 грудня зробимо одне перехрестя, а під кінець місяця — друге.

На кожному з перехресть установили по 16 світлофорів. На їх придбання та монтаж витратили 53 тис. грн. Роботи виконало лубенське підприємство "Міськсвітло".

— Світлофор коштує 800 гривень, — говорить Дмитро Михайлович. — Місцева фірма "Агромаркет" пропонувала схожий по 3,9 тисячі.

Шаповал запевняє: аварії на перехрестях без світлофорів траплялися рідко.

— Водії ж знають, де головна дорога, а де пішохідний перехід. До речі, як би мене не заставляли, "лежачі поліцейські" по місту я не поставлю. Востаннє мені пропонували встановити їх півтора місяці тому. Тоді за погонний метр просили 800 гривень. Таких коштів ми не маємо.

Зараз ви читаєте новину «У Пирятині встановили нові світлофори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути