Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 18:01

Траса проляже під вікнами школи

До Євро-2012 планують реконструювати трасу Київ—Харків. Розпочали таку реконструкцію на ділянці Бориспіль — Лубни. Капітально ремонтуватимуть ділянку Лубни — Полтава.

— Сподівалися, від реконструкції буде якась користь селу. Але з наших пропозицій не прийняли жодної. Передбачений один тунель у центрі села для прогону худоби. А жителям інших частин Подолу що робити? Якщо проект реалізують, це стане для нас катастрофою. Село розріжуть навпіл, — пояснює Надія Доброскок, 45 років, голова Подільської сільської ради Великобагачанського району. — По трасі перед селом висока гора. Весною вся вода вздовж неї йде в бік Києва. Ви хоч уявляєте, скільки мулу наноситиме в цей тунель? У нас є смітник, куди вивозять сміття. Це стане для нас також великою проблемою. Бо жителі другої частини села через трасу після реконструкції зі сміттям проїхати не зможуть.

Місцеві пропонували у центрі села біля сільради зробити зупинку для автобусів, що йдуть у бік Полтави. Але її робитимуть на повороті до селища Шишаки. Протяжність села 4 км. Аби дійти до зупинки, треба буде подолати цю відстань.

— А як ховати небіжчика, — хвилюється місцева жителька. — За проектом, будуть два розвороти, обидва за кілька кілометрів від села. Це ж скільки треба пронести померлого.

Багато селян мають у власності сільськогосподарську техніку. Після реконструкції траси кожного разу для її переїзду доведеться брати дозвіл у Державтоінспекції.

Кажуть, подібні незручності чекають і жителів інших населених пунктів, які траса розділить навпіл.

Трасу на території села Поділ планують розширити на 20 м. Кажуть, вона проляже поряд із вікнами місцевої школи.

Зараз ви читаєте новину «Траса проляже під вікнами школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути