середа, 14 травня 2008 17:07

Телиця Катерини Оріхівської впала у триметрову яму

Півторарічна телиця Катерини Оріхівської із села Судіївка Полтавського району 9 травня впала в яму неподалік котельні. Заглиблення викопали для господарчих потреб і накрили бетонною плитою з отвором для каналізаційного люка. Та його вкрали.

— Люди подзвонили на "01" близько восьмої вечора. Нашому загону повідомлення надійшло о 8.40 наступного дня. За 15 хвилин були на місці, — розповідає Юрій Новіков зі спеціалізованої воєнізованої аварійно-рятувальної частини — СВАРЧ. — Господарі до ранку сиділи біля телиці, розмовляли, щоб не боялася. Але вона просиділа в ямі глибиною 3 метри всю ніч, була злякана.

Командир відділення Ігор Дем"янець спустився до телиці з бандажем. Тварина не підпускала до себе.

— Вона була на взводі. Хлопці почали ласкаво розмовляти з нею, називали Сонечком, Зіронькою, — згадує Новіков. — Тоді, напевно, зрозуміла, що її прийшли рятувати, і дала оповити себе бандажем.

Спочатку краном підняли бетонну плиту, потім — телицю.

— Дебела теличка. Мабуть, більше 200 кілограмів важить, — каже чоловік. — Як звільнили її від бандажу, то вона дременула в поле.

Торік СВАРЧ виїжджав за викликами на три схожі пригоди.

— Одну корову врятувати не вдалося — колодязь був глибокий, — продовжує Юрій Новіков. — А двох інших врятували. Господарі повідомили вчасно, наші хлопці спрацювали оперативно. У випадках, що потребують порятунку тварини чи людини, головне — не гаяти час. Краще телефонувати нам: (0532) 66 29 58.

Зараз ви читаєте новину «Телиця Катерини Оріхівської впала у триметрову яму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути