четвер, 03 грудня 2009 17:57

Сергій Тігіпко: "Потрібно вивести бізнес із тіні"

Автор: фото з сайту Сергія Тігіпка
  Політик Сергій Тігіпко під час перебування в Кременчуці відвідав товариство ”Укртатнафта”
Політик Сергій Тігіпко під час перебування в Кременчуці відвідав товариство ”Укртатнафта”

26 листопада Кременчук відвідав політик Сергій Тігіпко, 49 років. У своїй політичній програмі він визначає три основні складові розвитку країни: конкурентоспроможна економіка, сильна держава та розвинена демократія. Економічний розвиток політик вважає першочерговим завданням.

Підвищення соціальних стандартів — улюблений прийом політиків-популістів напередодні виборів. Нинішня кампанія не стала винятком. На думку Сергія Тігіпка, піднімати зарплати та пенсії потрібно, але необхідно чітко усвідомлювати, де взяти кошти на це.

— Ухвалювати рішення про підвищення виплат потрібно одночасно з програмою збільшення надходжень до бюджету. Іншими словами, ці гроші потрібно заробити, а не надрукувати, — переконаний Сергій Леонідович. — Якщо ні, то підвищення одразу ж нівелює інфляція. Надходження до бюджету можуть забезпечити підприємства, які виготовляють і збувають свою продукцію, сплачуючи податки. Але у нас, за оцінками фахівців, близько 40 відсотків економіки перебуває в тіні. Причина — непрозоре й жорстке податкове законодавство, велика кількість органів, які контролюють діяльність підприємств.

Локомотивом економіки, на думку політика, міг би стати малий та середній бізнес. Для цього йому також потрібна державна підтримка. Зокрема запровадження фіксованого податку, відновлення кредитування.

Створення привабливого інвестиційного клімату

Інвестори не хочуть іти в Україну, адже їх лякає нестабільність у державі та непрогнозованість дій нинішньої влади. Між тим багато іноземних компаній вважають Україну перспективною для інвестицій. Потрібно тільки, аби держава забезпечила привабливі умови для інвесторів, говорить Сергій Тігіпко.

Гроші потрібно заробити, а не надрукувати

Покращення якості житлово-комунальних послуг

Політик вважає, потрібно допустити приватний капітал у цю сферу. Інвестори забезпечать модернізацію обладнання та комунальних систем. Також необхідно домогтися конкуренції постачальників послуг, аби громадяни самі могли обирати, хто обслуговуватиме їхню власність.

Реформа Збройних сил України

Чинна концепція Збройних сил виходить із включення їх до системи колективної оборони НАТО. Але Україна не має перспектив вступу до цієї організації. Тому потрібна нова доктрина, каже Сергій Тігіпко. Для реформування армії треба збільшити її фінансування. Далі — переведення Збройних сил на контрактний спосіб комплектування, створення ефективної системи підготовки солдатів і офіцерів резерву.

Зупинити забруднення довкілля промисловими підприємствами

Підприємства, які порушують чинні екологічні норми, мають відповідати за це, розповідає політик. Найперше — потрібно запровадити систему штрафів за забруднення навколишнього середовища та стимулювати переоснащення виробництва з метою мінімізації шкідливих викидів.

Зовнішня політика має бути прагматичною

На переконання Сергія Тігіпка, потрібно розвивати ті напрями зовнішньої політики, де є для України економічний зиск. Перспективними напрямами для нас є відносини з Росією та іншими країнами СНД, де зосереджено ринки збуту вітчизняних виробників, а також Євросоюз, США, Індія, Китай.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Тігіпко: "Потрібно вивести бізнес із тіні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути