середа, 27 лютого 2008 17:42

Постріл у новому тирі в Глобиному коштує 20 копійок

Автор: фото: Віта КОНОВАЛЕНКО
  Анатолій Шаповал із Глобиного стріляє у власному тирі з пневматичної рушниці й без промаху збиває фігуру зайця. Каже, незабаром відкриє ще один заклад у райцентрі
Анатолій Шаповал із Глобиного стріляє у власному тирі з пневматичної рушниці й без промаху збиває фігуру зайця. Каже, незабаром відкриє ще один заклад у райцентрі

23 лютого в Глобиному на вул. Першого Травня відкрили тир. Він єдиний у райцентрі для загального доступу. Є ще один, лише для правоохоронців. Відкриття нового закладу було приурочене до Дня захисника Вітчизни.

— Ідея належала моєму тестю Вікторові Кекуху. Це не професіональний, а любительський тир, — каже завідувач закладу Анатолій Шаповал, 32 роки. — Для новачків ми навіть почепили правила прицілювання. Краще нехай хлопці проведуть час тут, ніж підуть програвати гроші в ігрові автомати. Хоча сюди можуть приходити й дівчата. Часто трапляється, що вони кращі стрілці, ніж парубки.

Стартовий постріл у перший день роботи тиру зробив Леонід Костянтинович — батько Анатолія Шаповала. На відкриття прийшли переважно його родичі та друзі. Заклад працює без вихідних з 10.00 до 20.00. Вартість пострілу — 20 коп.

Ажіотажу поки що немає. Багато глобинців не знають про відкриття.

У тирі одночасно можуть стріляти три особи — тут три пневматичні рушниці китайського виробництва. Моделі В12 та QВ18. Вага кожної — 2,5 кг. Постріли здійснюють свинцевими кулями на відстані 8 м від мішеней. Аби зброю не винесли із приміщення, вона кріпиться до бар"єра тросом. Стіни оббиті металом. 

— Деякі мішені у формі фігур звірів я купував, але більшість зробив сам із металу, — додає Шаповал. — Пізніше планую відкрити ще один тир у Глобиному. Пам"ятаю, в моєму дитинстві їх було два в місті, але ця справа чомусь занепала.

Зараз ви читаєте новину «Постріл у новому тирі в Глобиному коштує 20 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути