четвер, 24 липня 2008 18:37

Пенсіонерам замість ліків продали пристрій для схуднення

Автор: фото: Ігор ФІЛОНЕНКО
  Житель Кобеляк Іван Савченко показує апарат для схуднення, який йому продали за 150 гривень. Жінки запевняли, що ним можна вилікувати остеохондроз
Житель Кобеляк Іван Савченко показує апарат для схуднення, який йому продали за 150 гривень. Жінки запевняли, що ним можна вилікувати остеохондроз

15 липня Ярині Радченко та Іванові Савченку з міста Кобеляки дві жінки продали лікувальні апарати. Вони прийшли до пенсіонерів додому. Чоловік та жінка заплатили 150 та 200 грн. Згодом з"ясували, що купили пристрої для схуднення. Такі ж придбали більше десятка місцевих пенсіонерів.

Дві жінки віком 45–50 років, охайно одягнуті, прийшли до Радченко вранці. Попросили Ярину Леонідівну показати документи, які підтверджують, що вона дитина війни, має багаторічний стаж.

— Сказали, що я заслуговую від благодійного фонду на приз, — опускає очі. — Зраділа, що государство таки про мене згадало.

Говорить, що обидві жінки почали її хвалити. Розпитувати про хвороби. Радченко розповіла, що має хронічну недугу.

— Показують красіву коробку. Кажуть, що це апарат для лікування моєї хвороби, — зітхає жінка. — Пообіцяли його продати, якщо доплачу 250 гривень. У мене від пенсії зосталося тільки 200. Вони порадилися і зробили скидку.

Радченко засумнівалася, бо жити за пенсію мала ще кілька тижнів. Тоді шахрайки сказали, що подарують їй ще один лікувальний пристрій безкоштовно. Його треба чіпляти на хворе місце та натискати кнопку. Він лікує вібрацією.

— Віддала гроші, а вечором прийшли діти. Кажуть, я купила апарат для похудання, — сплескує руками жінка. — Нащо він мені. Так грошей жалко.

Того ж дня шахрайки продали подібний пристрій місцевому пенсіонеру Іванові Савченку. Чоловік за 150 грн виторгував апарат фірми "Sauna Belt". У Савченка болить спина. Каже, хотів лікувати пристроєм остеохондроз.

— Знаємо, що людей так обманюють, — говорить заступник начальника Кобеляцького райвідділу міліції Тарас Несторик. — Двічі знаходили шахраїв та змушували повертати кошти. Але порушити кримінальну справу та покарати їх не можемо. Вони ж гроші не крадуть. Просто продають свій товар у сто разів дорожче, ніж він насправді коштує. Криміналу тут по суті й немає.

До міліції заяву подав один пенсіонер. Решта поскаржилися на шахраїв до місцевої газети.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерам замість ліків продали пристрій для схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути