Ексклюзиви
четвер, 17 липня 2008 19:06

Ольга Рєзніченко малює на склі

 

У залі мистецької літератури обласної бібліотеки ім. Івана Котляревського до кінця липня виставлені 10 вітражів із колекції "Натхнення" полтавки Ольги Рєзніченко, 20 років. Роботи розміром 15 на 21 см у рамках для фотографій. Автор на склі зобразила квіти.

— Це не справжні квіти, а моє бачення їх, — пояснює Ольга. — Квіти, що живуть у мене в душі. Вони виплеснулися на скло. Роботи створені під натхненням. Хотілося довести коханому, який пішов, що я не просто людина, а що можу щось зробити. Це своєрідний емоційний доказ того, що в мені пробуджується нова особа.

Рєзніченко каже, що простий вітраж не цікавий.

— Свої роботи я назвала б швидше декоративною аплікацією. Окрім вітражних фарб, використовую бісер, натуральну шкіру, джинс, — пояснює. — Мені подобається, що картини зображуються на склі. Коли вішаєш вітраж, крізь нього просвічується стіна. Тому здалеку на ній видно раму та композицію. Фон виходить такий, що без проблем уписується в будь-який інтер"єр. Мені це видається цікавим.

Вітражі Ольга малює три роки.

— Перейшла на четвертий курс архітектурного факультету техуніверситету. Займалася багатьма техніками. У певний момент сподобалася техніка вітража. Перший зробила для мами, потім — подругам. Вони вже по всій Україні роз"їхалися. Думала на виставку зібрати всі роботи, але не хотілося тривожити людей.


Обласна бібліотека ім. Івана Котляревського, зал мистецької літератури, до кінця липня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Рєзніченко малює на склі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути