четвер, 04 грудня 2008 16:06

На виставці туризму пригощатимуть галушками

На виставці туризму пригощатимуть галушками

У Полтаві 5–6 грудня відбудеться виставка "Відпочивайте на Полтавщині", присвячена туризму. Понад 10 регіонів України розкажуть про найкращі місця для відпочинку. Знайомитимуть із культурними традиціями та побутом.

— Цьогорічна виставка-турсалон буде ширшою, — розповідає головний спеціаліст відділу туризму та охорони культурної спадщини облдержадміністрації Таміла Чіп. — Торік ми розповідали про місця відпочинку суто на Полтавщині. Нині чекаємо гостей із різних куточків України.

Кожен регіон виставить стенди, пропонуватиме літературу про свою місцевість. Торгуватимуть продукцією місцевих виробників.

— Чекаємо, що гості представлятимуть себе також піснями, творчими виступами, — розповідає жінка.

На свято запросили народних майстрів. Умільці з Решетилівки навчатимуть відвідувачів ткацтва, гончарі з Опішні виготовлятимуть вироби з глини. Також відбудеться показ колекції одягу полтавського модельєра Юрія Матвєєва "Полтавська битва — 300 років потому".

— Торік усім запам"ятався конкурс "Ой галушечки, галушки", — згадує Таміла Чіп. — Цього року він також буде. Кожен регіон привезе свої галушки. За частування грошей не братимуть. Потім комісія визначить найсмачніші галушки та регіон, який їх найцікавіше представить.

6 грудня для гостей організують безкоштовну екскурсію Полтавою.

— Звичайні відвідувачі на виставці зможуть дізнатися про місця, де можна відпочити, — зауважує Чіп. — Туроператори та турагенти — обмінятися досвідом та контактами.


Полтава, виставкова зала міського Будинку культури, 5–6 грудня з 10.00 до 17.00. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «На виставці туризму пригощатимуть галушками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути