четвер, 09 грудня 2010 17:49

"Купив самогону і помер від отруєння"

"П'яним провулком" називають місцеві вул. Короленка неподалік залізничного вокзалу в Гадячі. На невеликій вулиці є п'ять точок, де торгують самогоном.

Найбільші черги пияків до подвір'я Софії та Родіона Суботів. Сусіди кажуть, за рік ті переробляють до 20 т цукру.

Чотири рази питання про закриття точок порушували на сесіях райради. Далі обговорень справа не пішла.

— Про той провулок весь Гадяч говорить. Усі знають та ніхто нічого не робить, — каже 26-річна Ірма Крат, бізнесмен і редактор місцевої газети "Свобода слова". — До мене прийшов Григорій Нижник. Його син Леонід, якому було 38 років, купив у Суботи горілку та за якийсь час помер від отруєння. Із батьком ми пішли до тих Суботів. Розказали господині, яка біда трапилася. А вона давай віднікуватися, казати, що вже рік не торгує.

Кажуть, після того випадку родина на якийсь час призупинила свій бізнес. Боялися помсти від родичів померлого. Тепер знову продають саморобну горілку.

Тиждень тому ніби від самогонки помер ще один чоловік.

— 52-річний охоронець мого меблевого і сусідніх магазинів заклав за випивку в Суботів золоту печатку, — розповідає Ірма Крат. — Просив у мене гроші, щоб викупити. Я дала. Розповідав, що самогон дивний. У ньому, ніби мало градусів, а по ногам б'є. Тиждень тому помер. Печатка золота й досі в Суботів. Я послала друга померлого, щоб забрав. Так вони захотіли за неї 64 гривні.

— Я там ганяю молодь, вони купами збираються, — жаліється сусід, просить не називати. — Скількох уже в живих немає з тих, які туди ходили. Продають лише постійним клієнтам, щоб їх не здали міліції.

У Гадячі говорять, у слабку за градусами горілку самогонники додають димедрол. Тепер він коштує дорожче, тому кладуть гуму зі старих покришок.

— Налаштовані викорінити продаж самогону, — говорить 42-річний Сергій Гузій, начальник Гадяцького райвідділу міліції. — Щоп'ятниці проводимо рейди. Штрафуємо виробників і продавців самогонки, але штрафи невеликі. Вони їх сплачують і продовжують свою справу.

Півлітрова пляшка самогону на "п'яному провулку" коштує 12 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Купив самогону і помер від отруєння"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути