пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:10

Селяни не дали розібрати будинок культури

24 вересня підприємець із Лубен Григорій Бойко викупив недобудований клуб у селі Манжелія Глобинського району. Троє його робітників 6 жовтня приїхали розбирати будівлю. Майже сотня обурених селян їх прогнали.

— Його продали на будматеріали за 190 тисяч гривень. Нас не попередили, — каже сільський голова Антоніна Гаркавенко, 43 роки. — З продажу територіальна громада нічого не має. А нам потрібен транспорт. Село віддалене на 40 кілометрів від райцентру. Раз на день ходить автобус, а машина швидкої допомоги розвалена.

Двоповерховий клуб у центрі села будують 12 років. У чотирьох кімнатах розмістилася телестудія, є комп"ютери. Нині там займаються діти. Будівля належала місцевій агрофірмі "Манжелія".

— Клуб не функціонував. Його продали через борги перед Пенсійним фондом. Якби агрофірма їх не сплатила, її працівникам не нарахували б трудового стажу, — пояснює Максим Чигринець із Глобинського управління юстиції.

Селяни хочуть повернути клуб. Вони порушують питання законності його продажу.

— Агрофірма й сільраді заборгувала півмільйона. Люди возмущаються, що в центрі села залишаться руїни. Там триметровий котлован. А рядом школа, туди діти можуть падать, — додає Гаркавенко.

Зараз ви читаєте новину «Селяни не дали розібрати будинок культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути