Ексклюзиви
понеділок, 08 вересня 2008 18:58

Григорій Данченко заживо згорів у квартирі

У п"ятницю в Кременчуці у другому під"їзді триповерхівки на вул. Молодіжній, 7 сталася пожежа. В однокімнатній квартирі на другому поверсі згорів Григорій Данченко.

Запах чаду чути за кілька десятків метрів від будинку. Кімната вигоріла вщент, крім коридору та кухні. Згоріла навіть підлога та штукатурка на стінах.  Працівники комунального житлово-експлуатаційного господарства "Молодіжне" забивають вікна рубероїдом. Залишають тільки кватирки. Забили й двері. Всі речі залишилися в приміщенні.

— Остаточна причина пожежі встановлюється прокуратурою, але орієнтовно — паління в нетверезому стані. Збиток становить майже п"ять тисяч гривень. Меблі там були старі, — розказує старший інспектор Кременчуцького міськуправління МНС Микола Гарагуля, 39 років. — Кінцівки не згоріли, але тіло обгоріло повністю, стало значно меншим, шкіра полопалася. Чоловікові 40–45 років. Повідомлення нам надійшло о 6.12 ранку. Судячи з пошкоджень, почалася вона десь у дві години ночі. Гасили двома машинами — через вікно і двері. Через драбину евакуювали вісім чоловік. Люди самі почули вранці дим. А якби пожежа сталася годиною раніше, наслідки були би трагічніші.

Данченко любив випити, ніде не працював. Старший брат Іван, який приїздив до нього, був на дачі у селі Сиротенки Глобинського району. Років три тому померла їхня мати Марія. Мешканці будинку розповідають, що в неї було шестеро дітей. Григорій був одружений, але з жінкою не жив. У нього залишилися два сини.

Мешканці крила будинку живуть без світла. На другому та третьому поверхах поплавилися дзвінки та лічильники. Стіни чорні від чаду.

— У 6.00 ми проснулися від того, що хтось кричав "Пожар!". Чоловік відкрив двері, а дим дунув у лице. Я швиденько схватила ганчірку й приклала йому до обличчя, — каже Валентина Снопківська, 23 роки. — Вікна відкрили й посідали на підвіконня, щоб було чим дихать. Паніку підняла бабулька, яка вилізла у вікно, почала кричать: "Пожар! Поможіть!" Її першу спустили по драбині. Вони приїхали швидко. Тіло Данченка забрали десь у півдев"ятого. В одній із квартир пожежники зібралися рятувати котів, думали, що вони здихають. Але коли залізли туди, коти потікали, вони просто спали. Чадом у квартирі ще вонятиме місяців два.

— У нас все було чорне. Ванна, посуд. Трохи повідмивала. Я вранці намочила покривало й хотіла вийти на вулицю. Відкрила двері, а мене хвиля густого диму заштовхнула назад, — говорить Лідія Пономаренко, 60 років. — Кабель поплавився, телевізор не працює. У квартирі покійного не було світла, відрізали за несплату. Мій чоловік почав відрами з першого поверху носити туди воду. Разів три піднявся, потім не зміг — нанюхався диму. Григорія видно не було. Вогонь палав майже до колін. Потім я бачила, що він лежав на підлозі головою до дверей. Може, хотів добратися до вікна, але не встиг. На першому поверсі чули, як у нього у квартирі щось гупнуло. Мабуть, то він упав. Майже тиждень не ходив, чимось хворів.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Данченко заживо згорів у квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути