середа, 12 березня 2008 18:13

До Комсомольська їздять народжувати із сусідніх районів

26 лютого в міському пологовому будинку міста Комсомольськ на Полтавщині відкрили відремонтоване відділення. Воно оснащене сучасним обладнанням. За два місяці цього року там народилися 104 малюки.

Ремонт розпочали ще на початку минулого року. Нині у відділенні є чотири індивідуальні, сімейна пологова зали та 12 палат.

— У сімейній залі жінки після пологів залишаються з дитиною та родичами. А в індивідуальній тільки народжують. Там є шведська стінка, гумовий м"яч, ліжко, табуретка, ванна. Кожна жінка обирає позу для пологів. Хто за стінку тримається, хто на табуретці. Після пологів мама з малям переходять до палати, — каже головний лікар пологового будинку Микола Дубина. — Наші працівники проходили спеціальні тренінги на вивчення нових технологій при народженні дитини. Тепер до нас їздять народжувати з  навколишніх районів і навіть із Полтави та Кременчука.

60 тис. грн на обладнання пологовому будинку виділили з фонду міжнародного проекту "Здоров"я матері та дитини". Понад 3 млн грн дали з міського бюджету. Ліжка та тумбочки придбав місцевий гірничо-збагачувальний комбінат.

Зараз ви читаєте новину «До Комсомольська їздять народжувати із сусідніх районів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути