четвер, 22 січня 2009 16:00

Батареї потріскалися від морозу

Із вівторка у Великобагачанському краєзнавчому музеї почали ремонтувати систему опалення. Стара вийшла з ладу 9 січня. Тоді вночі було –24°С. До цього часу музей стояв без опалення. Усі батареї вкрила крига. Метал потріскався.

— Раніше опалення було від централізованої тепломережі, — розповідає начальник районного відділу культури Світлана Данилейко, 54 роки. — Згодом музей підключили до газогенераторної установки місцевої дільниці "Укртелекому". Коли ж адміністрація зв"язківців заборонила користуватися послугами теплоенергії, вирішили перейти на автономне опалення.

Торік у листопаді в музеї змонтували системи електричного опалення.

— Раніше за обігрів музею площею в 120 квадратних метрів ми перераховували близько 800 гривень у місяць, — каже головний бухгалтер відділу культури Марфа Плема, 55 років. — У січні цього року за використання електроенергії для підігріву води заплатили лише 101 гривню.

Музейники запевняють, від холоду найцінніші експонати — речі кобзаря Федора Кушнерика та мундир місцевого генерала Кур"яна — не постраждали.

Замість старих у музей переставлять 12 батарей із районного Будинку культури. Там нині роблять капітальний ремонт. Пошкоджені металеві труби замінять пластиковими.

Зараз ви читаєте новину «Батареї потріскалися від морозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути