Ексклюзиви
понеділок, 28 січня 2008 17:57

Олександрі Рожко допомогли відбудувати хату

— Якби не люди, досі б робили ремонт, з сільського бюджету дали тисячу гривень. Ще три назбирали люди, — розповідає про наслідки пожежі в своєму домі начальник поштового відділення в Малій Нехворощі Машівського району Олександра Рожко, 58 років.

Торік 30 серпня вночі в її хаті на кухні замкнуло холодильник "Норд". Жінка купила його за три роки тому. За місяць до пожежі закінчилася гарантія на техніку.

— Крім мене в хаті була моя сестра з онуком, — каже жінка. — Я ще не встигла заснути, аж чую, щось воняє. Пішла в кухню. Дивлюся, а там уже взуття горить. Одразу стала будити рідних, бо вогонь міг закрити вхідні двері, а їм треба було перейти через кілька кімнат.

Пожежники з Машівки, що за 50 км, приїхали через дві години. Доки їх не було, гасили вогонь водою із колодязя. У селі Любимівка, що за 15 км, також є пожежна машина, але її не дали. Пояснили, що призначена для більш екстрених випадків.

Згоріла газова плита, котел, умивальник, по троє вікон і дверей, шафа з одягом, кухня. Стіни й меблі в кімнатах взялися кіптявою. Решту речей провітрювали більш як два місяці.

Співробітниці з пошти допомогли Рожко прибрати в хаті та здерти шпалери. Для складніших робіт наймали робітників.

На початку цього року Олександра Рожко справила друге новосілля у відремонтованій хаті. На всі речі жінка позичила гроші в рідних та знайомих. Найбільше грошима допоміг її брат Михайло Гуртовий із Кременчука. Віддав їй свого холодильника.

Зараз ви читаєте новину «Олександрі Рожко допомогли відбудувати хату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути