пʼятниця, 11 грудня 2009 07:53

Ющенко вимагає відставки Луценка

Між президентом 55-річним Віктором Ющенком та міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, 44 роки, стався конфлікт. У середу, в День боротьби з корупцією, глава держави зібрав "силовиків" на нараду в секретаріаті. Ющенко звинуватив керівників цих структур у непрофесійності:

— Ви бездарні міністри і керівники відомств. Ви є співучасниками жахливого корупційного процесу.

Луценко відповів, що Ющенко несправедливо їх критикує, і попросив дозволу піти. Президент дозволив.

— Хочу пояснити, чому міністр пішов, — продовжив президент після того, як міністр зачинив за собою двері. — Бо на його місці я не приходив би, а давно подав у відставку.

За годину Луценко скликав прес-конференцію і розкритикував главу держави. Заявив, що у відставку не збирається і більше не ходитиме на наради до президента.

— Я дам відповідь Віктору Андрійовичу: не я захищав свого тестя, якого зловили на гарячому при отриманні хабара в 20 тисяч доларів, це робив Віктор Андрійович, — каже Луценко. — Не я приймав на роботу сотні чиновників, які розкрадають державний бюджет.

Наступного дня президент написав листа прем"єрці з проханням звільнити Луценка.

— Давно всім зрозуміло, що Юрій Віталійович бачить себе солдатом армії БЮТу в майбутньому парламенті, — каже політолог Михайло Басараб, 32 роки. — Щоб заяви Луценка вплинули на зниження рейтингу Ющенка, потрібно було б, щоб Юрій Віталійович був популярним. А особистий рейтинг Луценка сьогодні не дотягує бодай до одного відсотка.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вимагає відставки Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути