субота, 14 листопада 2009 10:20

В українського Генштабу новий начальник

В українського Генштабу новий начальник

Латаючи кадрові проломи, Віктор Ющенко після успішного пошуку і призначення компромісної фігури на пост міністра закордонних справ, заповнив деякі вакансії і в Міністерстві оборони, повідомляє тижневик "Дзеркало тижня".

У п"ятницю президент підписав указ про призначення начальником Генерального штабу - головнокомандуючим ЗС України генерал-полковника Івана Свиду, який обіймав до цього посаду командувача Сухопутними військами. Замість нього на цей пост вчора був призначений генерал-полковник Геннадій Воробйов, який раніше служив Вітчизні на посаді першого заступника начальника Генштабу.

У свою чергу джерело в Генеральному штабі підтвердило агентству "Інтерфакс-Україна", що в п"ятницю, 13 листопада, глава держави підписав укази про звільнення з посади начальника Генштабу Сергія Кириченка і призначення Івана Свиди новим керівником.

Разом з тим співбесідник агентства пояснив, що С.Кириченко ще повинен розрахуватися зі своєю військовою частиною, а І.Свида - підписати рапорт про прийняття цієї посади, після чого зможе приступити до виконання обов"язків начальника Генштабу.

Зараз ви читаєте новину «В українського Генштабу новий начальник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути