четвер, 12 листопада 2009 07:53

Єхануров повернеться на посаду міністра оборони

Заступник глави Секретаріату президента 61-річний Юрій Єхануров може повернутися на попередню посаду — в крісло міністра оборони. Слідчі Генпрокуратури не знайшли доказів, що Мінооборони під його керівництвом роздавало армії землі. Перевірку завершили наприкінці жовтня.

На засіданні уряду в травні керівник Головного контрольно-ревізійного управління Микола Сивульський заявив, що землі в міністерстві роздають без аукціону. Прем"єр Юлія Тимошенко, 48 років, звинуватила Єханурова в корупції та розкраданні бюджетних коштів:

— Ковбасу найнижчої якості купували (Міноборони. — "ГПУ") по 68 гривень 40 копійок за кілограм. Тоді як ковбаса кращої якості вроздріб в інших постачальників коштує 36 гривень.

Після цього Верховна Рада звільнила Єханурова з посади міністра. Той оскаржує рішення в Окружному адмінсуді.

— Результат оголосять найближчим часом, — повідомив Єхануров на з"їзді очолюваного ним Союзу підприємців. — Але якщо суд не зважиться прийняти рішення, то президент уже сказав, що готовий подати мою кандидатуру на пост міністра оборони повторно.

Кажуть, цю посаду Віктор Ющенко раніше пропонував голові Державної прикордонної служби Миколі Литвину. Потім — начальнику генштабу Збройних сил Сергію Кириченку. Ходили чутки, що міністром оборони може стати секретар Ради нацбезпеки й оборони Раїса Богатирьова.

Зараз ви читаєте новину «Єхануров повернеться на посаду міністра оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути