субота, 03 жовтня 2009 16:23

Янукович відмовився від надання російській мові статусу державної?

Янукович відмовився від надання російській мові статусу державної?
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович називає "черговою дурістю" рішення уряду, що зобов"язує використовувати в школах у повсякденному житті тільки українську мову.

"Це чергова дурість і це чергова можливість передбачити ту політику, яку проводитиме Юлія Тимошенко, якщо щось трапиться, і якесь чудо буде, що вона прийде до влади", - сказав він в інтерв"ю журналістам в Одесі.

Коментуючи таке рішення Кабінету міністрів, він зазначив, що не можна принижувати людей, що звикли розмовляти рідною мовою.

Він також зазначив, що таке рішення не буде підтримано в суспільстві.

"Така політика не може підтримуватися українським народом", - резюмував він.

Також Янукович заявив, що ніколи не дозволить "принижувати і знищувати російськомовне населення", повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Кінець вакарчукам прийде вже незабаром", - сказав Янукович, і пообіцяв: "Як тільки ми прийдемо до влади, буде ратифікована Європейська Хартія регіональних мов або мов меншостей, і розвиток культури народів, що населяють Україну, одержить належну державну підтримку".

Він підкреслив, що нинішня політика відносин з Росією буде в корені змінена, і "братерські слов"янські народи будуть жити за законами дружби, добросусідства і взаємовигідного економічного співробітництва", передає слова Януковича Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Янукович відмовився від надання російській мові статусу державної?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути