пʼятниця, 24 травня 2024 20:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба відреагував на заяви РФ про нібито готовність Путіна заморозити війну

Кулеба відреагував на заяви РФ про нібито готовність Путіна заморозити війну
Голова МЗС України Дмитро Кулеба відреагував на заяви РФ про нібито готовність Путіна заморозити війну. Фото: Getty Images

Російська Федерація поширює анонімні заяви про нібито готовність російського диктатора Володимира Путіна заморозити війну, щоб зірвати Саміт миру.

Справа в тому, що президент країни-агресорки боїться успіху саміту. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, якого цитує пресслужба МЗС України.

"Чому російські "джерела" раптом повідомляють ЗМІ, що Путін готовий зупинити війну на нинішній лінії зіткнення? Все дуже просто. Путін відчайдушно намагається зірвати Саміт миру у Швейцарії. Він боїться його успіху", - наголосив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче просунутися на сході Україні і зірвати саміт миру - ставка

За словами Кулеби, оточення Путіна посилає ці фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, попри те, що російські війська продовжують жорстоко атакувати Україну.

"Наразі Путін не має жодного бажання припинити агресію. Лише принциповий та об'єднаний голос світової більшості може змусити його обрати мир, а не війну. Це те, чого покликаний досягти Саміт миру. Ось чому він так його боїться", - додав глава МЗС.

Кулеба наголосив, що у зв'язку з цим так важливо, щоб на даному саміті були присутні якомога більше лідерів з усіх континентів і частин світу.

"Коли весь світ висловиться на підтримку відновлення повної сили Статуту ООН і міжнародного права, Росія буде змушена зробити вибір на користь миру", - підкреслив він.

Глобальний Саміт миру - це міжнародна зустріч, яка відбудеться у Швейцарії 15-16 червня. Вона буде спрямована на досягнення миру в Україні.

Як зазначив глава українського МЗС Дмитро Кулеба, Росія від початку агресії проти України у 2014 році постійно перешкоджає будь-яким мирним переговорам та ініціативам, тому її участь у Глобальному саміті миру в Швейцарії не передбачається.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба відреагував на заяви РФ про нібито готовність Путіна заморозити війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути