пʼятниця, 31 липня 2009 11:00

Медведьку запропонують арештувати Кучму та Литвина

Медведьку запропонують арештувати Кучму та Литвина

Колишній голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради у справі вбитого у 2000 році журналіста Гонгадзе Григорій Омельченко заявляє, що внесе депутатське звернення на ім"я Генпрокурора про порушення кримінальної справи стосовно екс-Президента Леоніда Кучми, екс-голови адміністрації Президента Володимира Литвина та екс-голови СБУ Леоніда Кравченка.

Про це він заявив в інтерв"ю "Україні молодій".

"Нині є всі підстави для порушення кримінальної справи та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Кучми, Литвина, Деркача як співучасників злочину, безпосередньо причетних до підбурювання та організації викрадення Гонгадзе", – заявив він.

Як відзначив Омельченко, у березні 2004 року тимчасова слідча комісія дійшла висновку, що екс–Президент, тодішні голова адміністрації Президента, міністр внутрішніх справ і голова СБУ є співучасниками злочину, передбаченого ч. 2 і 3 ст. 27, ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу "Організація і викрадення журналіста Георгія Гонгадзе, вчинене групою осіб за попередньою змовою, що призвело до важких наслідків, тобто смерті".

"Нині зібрано достатньо доказів, які дають можливість притягнути до кримінальної відповідальності цих трьох діячів. Попри те, що Верховна Рада перебуває на канікулах, я внесу депутатське звернення на ім"я Генпрокурора України про порушення кримінальної справи і взяття під варту Леоніда Кучми, а також про порушення кримінальної справи проти Володимира Литвина і внесення у парламент подання (як і щодо Лозинського) про позбавлення депутатської недоторканності, згоду на затримання і арешт Литвина", - відзначив він.

Нагадаємо, слідчі Генеральної прокуратури виявили в Білоцерківському районі Київської області всі фрагменти черепа, які можуть належати вбитому журналісту Георгію Гонгадзе.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Медведьку запропонують арештувати Кучму та Литвина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути