четвер, 30 липня 2009 10:24

Генпрокуратура не хоче усувати слідчих у справі Гонгадзе

Генпрокуратура не хоче усувати слідчих у справі Гонгадзе

Генеральний прокурор у четвер має винести постанову про задоволення чи відхилення клопотання Мирослави Гонгадзе щодо відводу слідчої групи у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Керівник прес-служби Генеральної прокуратури Юрій Бойченко підтвердив, що Генпрокуратура отримала заяву від захисника постраждалої сторони Валентини Теличенко.

"Відповідно до статті 60 Кримінально-процесуального кодексу генпрокурор протягом 24 годин повинен винести постанову про задоволення її клопотання чи відмову в задоволенні", - сказав він газеті "Комерсант-Україна".

При цьому Бойченко зазначив, що в клопотанні, переданому Теличенко, "немає жодного аргументу, який став би приводом для такого рішення".

Він також висловив сумнів у тому, що адвокат може "брати на себе відповідальність давати оцінку діяльності слідчої групи і заступника генпрокурора".

А щодо прагнення вдови Георгія Гонгадзе провести міжнародну експертизу фрагментів черепа, які були знайдені напередодні недалеко від села Сухоліси Київської області і могли належати убитому журналісту, Бойченко обурився:

"У Генпрокуратури немає підстав не довіряти українським судмедекспертам. Чому потрібно висловлювати сумніви у їхньому професіоналізмі?".

За його словами, проведення такої експертизи займе близько трьох тижнів - максимум місяць.

Коментуючи заяву майора Миколи Мельниченка, що в разі усунення від розслідування "справи Гонгадзе" чинної слідчої групи він припинить співпрацю зі слідством, Бойченко визнав: "Факт той, що він останнім часом активно співпрацює з оперативно-слідчою групою у справі про вбивство Георгія Гонгадзе", - цитує Радіо "Свобода".

Колишній генпрокурор Святослав Піскун, за часів прокурорства якого генерал Олексій Пукач був вперше заарештований, також вважає, що підстав для відсторонення слідчої групи немає. Він позитивно оцінює просування розслідування справи Гонгадзе.

А колишній голова парламентської слідчої комісії, яка займалася зникненням журналіста Гонгадзе, Олександр Жир вважає, що розслідування цієї справи не завершиться до президентських виборів, "вона розслідуватиметься ще не один рік".

"Чому не названі особи, яких нібито назвав Пукач? У мене є великі застереження щодо того, чи залишиться пан Пукач до розслідування живим. Оскільки на сьогоднішній день його фігура є загрозливою для певних політичних осіб, які є сьогодні на українській політичній арені", - каже Жир, якого цитує Радіо "Свобода".

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура не хоче усувати слідчих у справі Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути