Ексклюзиви
вівторок, 09 червня 2009 13:43

У Києві розстріляли директора фірми "Фармак"

У Києві розстріляли директора фірми "Фармак"

У Києві скоєно напад із застосуванням вогнепальної зброї на жінку - директора фармацевтичної фірми "Фармак". Потерпіла госпіталізована.

Як повідомили в столичному главку міліції, інцидент стався близько 7.30 у вівторок біля її приватного будинку в Подільському районі Києва.

Коли директор фармацевтичної фірми виходила з будинку і закривала хвіртку, невідомий двічі вистрілив їй в спину і втік, залишивши на місці пригоди скутер, на якому він приїхав і шолом.

Через декілька сотень метрів від місця інциденту оперативники знайшли пістолет німецького виробництва калібру 5,6 мм, з якого імовірно були зроблені постріли.

У даний час зброя, транспортний засіб і шолом направлені на експертизу. Проводяться заходи щодо розшуку нападника.

Директор фірми "Фармак" госпіталізована. Стан потерпілої задовільний.

Міліція відпрацьовує ряд версій, серед яких службова діяльність потерпілої.

За фактом замаху на вбивство міліція порушила кримінальну справу.

За матеріалом Интерфакс-Украина


Філя Жебровська, голова і співвласник ВАТ "Фармак", посіла 86-місце в рейтингу 100 найбагатших людей України, складеному в березні 2007-го року журналом "Фокус", з розміром статку в 155 млн доларів, при цьому виявившись єдиною жінкою в списку.

У 2008 році аналітики оцінили статки Жебровської в 251 млн доларів.

Працювати на "Фармаці" вона почала 28 років тому головним бухгалтером, а на початку 90-х вже на посаді фіндиректора виводила підприємство з кризи.

"Фармак", за даними самого підприємства, посідає друге місце серед вітчизняних фармацевтичних компаній, забезпечуючи 11% об"єму виробництва лікарських засобів в країні. За останні роки значно розширена номенклатура продукції: підприємство випускає близько 150 найменувань лікарських препаратів у вигляді пігулок, капсул, драже, ін"єкційних розчинів, очних і назальних крапель, спрєїв, мазей, паст, гелів, асортимент яких щорічно збільшується на 15-20 найменувань.

Підприємство проводить активну зовнішньоекономічну діяльність. Понад 15% продукції експортується до Росії, країн СНД, держав Балтії, Болгарії, Польщі. Пріоритетний ринок експорту, який характеризується найбільшими об"ємами продажів, - Росія.

Останнім часом підприємство піддавалося атакам рейдерів, але це не перешкодило Жебровській вести успішний бізнес: минулого року чистий прибуток "Фармака" досяг 39,4 млн грн, перевищивши показник 2006 року більш ніж в півтора рази. Правда, зараз через фінансову кризу вартість акцій "Фармака", як і більшості українських підприємств, впала.

Великою політикою Філя Жебровська не займається, зате це успішно робить її рідний брат - депутат від НУ-НС Павло Жебровський.

Зараз ви читаєте новину «У Києві розстріляли директора фірми "Фармак"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути