Ексклюзиви
вівторок, 09 червня 2009 08:47

Жорстоко побили екс-зятя Ющенка

Жорстоко побили екс-зятя Ющенка

Позавчора вночі в Києві було здійснено напад на 34-річного підприємця Михайла Гончара, колишнього цивільного чоловіка дочки президента Віталіни Ющенко і батька внучки голови держави Ярини-Домініки. У Гончара вкрали 1,2 млн. грн. і 40 годинників. Про це "Сегодня" повідомили в МВС України.

Невідомі очікували жертву в під"їзді елітного будинку на вулиці Городецького на Печерську, побили, забрали ключі, викрали крупну суму грошей і зникли.

Попередня картина така, пише видання. Гончар повертався додому близько третьої ночі один - охоронець відпросився в особистих справах. Увійшовши до під"їзду, Михайло відмітив, що ліфт почав підніматися вгору, на шостий поверх, де живе і він сам. Гостей в такий пізній час Гончар не чекав, сусіди, як йому було відомо, були відсутні (на майданчику всього дві квартири).

Це насторожило: дочекавшись кабіну внизу, Михайло натиснув кнопку п"ятого поверху. Покинувши ліфт, він побачив поверхом вище біля своїх дверей трьох чоловік в масках і кинувся бігти. Його наздогнали, збили з ніг, завдали декілька ударів, від яких він знепритомнів, і вивезли в якусь лісопосадку, де зажадали назвати код (житло на сигналізації), забрали ключі від квартири і сейфа, залишили Гончара і, пригрозивши убити, якщо той звернеться в міліцію, знову відправилися на Городецького.

За місцем проживання жертви зникло більше 1,2 млн гривень, а також 40 імпортних годинників, вартість яких уточнюється. Про це міліції заявив батько постраждалого Ігор Гончар, якому Михайло, що знаходився в шоковому стані, насилу повідомив про те, що сталося, по телефону. В даний момент Гончар-молодший госпіталізований. Заподіяні йому травми поки виключають спілкування з ним слідчих, що відпрацьовують декілька версій ЧП. Згідно з однієї з них, до історії причетний охоронець, що став "навідником" злочину. По іншій - за Михайлом давно стежили і чекали тільки слушної нагоди (нападники, мабуть, точно знали, що в ту ніч будинку у Гончаря нікого не буде). У столичному міліційному главку виданню підтвердили факт, уточнивши, що кримінальну справу, можливо, порушать за статтею 186 - грабіж. "Говорити про конкретику рано - траплялися, бувало, й інсценування. Отже треба все добре вивчити", - сказали в главку.

Нагадаємо, в грудні 2006 року Михайло Гончар підозрювався в тому, що з вікна його квартири був обстріляний службовий кабінет народного депутата від Партії регіонів Юлії Ковальової. Виникла версія про те, що стріляв він сам, знаходячись в стані алкогольного або наркотичного сп"яніння, проте слідство незабаром було припинене, і кримінальна справа закрита за відсутністю складу злочину.

Президент України Віктор Ющенко офіційно відрікся від спорідненості з Михайлом, заявивши, що сім"я президента "не має відношення до цієї людини".

У 2008 році в епіцентрі іншого гучного скандалу опинився вже батько Михайла, Ігор Гончар, що очолював Департамент контролю за виробництвом і оборотом спирту в ДПА України, - його викрили в хабарі в $20 тис. Під час обшуку в його квартирі на житловому масиві Троєщина в Києві в особистому сейфі знайшли 400 тис. доларів.

Справа ще до кінця не розслідувана, хоча генпрокурор Олександр Медведько запевнив, що вона має судову перспективу.

Сегодня
Зараз ви читаєте новину «Жорстоко побили екс-зятя Ющенка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути