Ексклюзиви
субота, 11 квітня 2009 19:09

Демонстранти зірвали саміт АСЕАН в Таїланді

Демонстранти зірвали саміт АСЕАН в Таїланді
У Таїланді демонстранти перешкодили проведенню зустрічі глав МЗС трьох країн-учасників саміту АСЕАН в Паттаї.

Учасники мітингу опозиції блокували будівлю, в якій повинні були відбутися переговори глав МЗС Японії, Китаю та Південної Кореї. Міністр закордонних справ Японії Хірофумі Накасоне не зміг пройти в приміщення, і трибічну зустріч довелося відмінити.

За наявними даними, міністри збиралися обговорити запуск північнокорейської ракети. Це стало першим випадком, коли прихильники усуненого з поста прем"єр-міністра Таксіна Шинаватри зуміли перешкодити роботі саміту.

Близько двох тисяч активістів в червоних сорочках прибули в курортне місто Паттая в п"ятницю і висловлювали свою незадоволеність біля входу в міський конференц-центр. Приблизно 200 з них два дні тому прорвали поліцейський кордон і вступили в сутичку з поліцією, але були відтіснені.

Глава уряду Таїланду Абхісіт Ветчачіва сьогодні провів екстрену нараду з силовими відомствами. За її підсумками прем"єр заявив журналістам, що "в найближчі хвилини будуть введені підвищені заходи для наведення ладу". "Влада постарається не допустити нових сутичок маніфестантів з мирними громадянами", - сказав він. "Навколо готелю також будуть введені додаткові заходи безпеки", - додав глава кабінету.

Тим часом демонстранти продовжують блокувати виїзди з готелів, де зупинилися лідери Китаю, Японії, Південної Кореї та Нової Зеландії. Опозиція висунула єдину умову припинення акції - "відставка прем"єра Абхісіта Ветчачіви".

За матеріалами ВВС, ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Демонстранти зірвали саміт АСЕАН в Таїланді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути