понеділок, 23 лютого 2009 09:14

Тимошенко любить 23 лютого, бо "це справжнє свято!"

Тимошенко любить 23 лютого, бо "це справжнє свято!"
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко привітала українських чоловіків з Днем захисника Вітчизни.

"Я щиро вітаю Вас з Вашим святом – Днем захисника Вітчизни. Хоча я жінка, але я люблю це свято. Бо це саме те свято, що випромінює мужність, силу, захист та впевненість – тих звитяг, яких часто не вистачає в житті. А окрім того, я впевнена: є кому захищати і боронити нашу Рідну Землю", - йдеться у вітанні Тимошенко, розміщеному на Урядовому порталі.

На думку прем"єра, на відміну від багатьох, подекуди штучних і надуманих свят, День захисника Вітчизни – абсолютно справжній, навіть незважаючи на історичні обставини його появи.

"Бо яка різниця, що там було під Псковом та Нарвою ледь не сто років тому. Головне, що цей День і сьогодні ми розцінюємо як свято справжньої чоловічої дружби, братерства, взаємодопомоги, честі та гідності", - відзначила Тимошенко.

"23 лютого існує для того, щоб ніхто не забував про 8 березня"

Вона побажала "всім нашим дорогим чоловікам успіхів, здоров"я та сердечної вдячності за працю. Я бажаю Вам патріотизму, любові до України та великого, справжнього людського щастя".

"А ще, - додала Тимошенко, - як мені видається, свято 23 лютого існує і для того, щоб ніхто не забував, що рівно за два тижні – 8 березня... :)".

29 січня під час вшанування загиблих під Крутами Президент Віктор Ющенко заявив про те, що підтримує ініціативу встановити 29 січня День захисника Вітчизни на честь подвигу Героїв Крут. "День подвигу під Крутами - це наш справжній національний день захисника Вітчизни", - сказав Ющенко.

Два роки тому тернопільська обласна рада запропонувала Ющенку скасувати Указ про святкування 23 лютого Дня захисника Вітчизни, увівши нове свято - День захисника України 14 жовтня. Відповідне рішення було прийнято сесією облради й спрямовано Президентові.

"Приймаючи його, депутати керувалися тим, що в багатьох регіонах України 14 жовтня, у День Покрови Пресвятої Богородиці, відзначають свято Українського козацтва, День зброї й День створення Української повстанської армії", - пояснили в облраді

Цю ідею підтримала і львівська міська організація Української народної молоді та ряд організацій, об"єднаних у рамках молодіжної громадської акції "Відновимо історичну справедливість". У їхньому зверненні говорилося, що свято "День захисника Вітчизни" запровадив Леонід Кучма.

За словами львів"ян, цей указ "був калькою виданого в Росії, яким там проголошено "Дєнь защітніка Отєчєства". В свою чергу ця дата обрана тому, що "23 лютого - це колишній день радянської армії, вже давно забутий українською громадськістю".

За матеріалами: УНІАН, Gazeta.ua.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко любить 23 лютого, бо "це справжнє свято!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути