понеділок, 19 лютого 2007 16:19

Молодь Львова вимагає скасувати свято 23 лютого

Львівська міська організація Української народної молоді та ряд організацій, об"єднаних у рамках молодіжної громадської акції "Відновимо історичну справедливість", звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою змінити свято День захисника Вітчизни 23 лютого на День захисника України, яке пропонується відзначати щороку 14 жовтня.

У зверненні вказується, що свято "День захисника Вітчизни" запровадив Леонід Кучма. За словами львів"ян, цей указ "був калькою виданого в Росії, яким там проголошено "Дєнь защітніка Отєчєства". В свою чергу ця дата обрана тому, що "23 лютого - це колишній день радянської армії, вже давно забутий українською громадськістю", йдеться у зверненні.

Молодь Львова підкреслює, що в Україні є свої традиційні свята, зокрема Свято Покрови – "починаючи з найдавніших часів, українськими військовими формаціями традиційно відзначався день 14 жовтня". І саме цей день "є святом українського козацтва, він був визначений Проводом ОУН для відзначення Свята Зброї, а згодом став днем народження Української Повстанської Армії", підкреслюється у зверненні.

В зв"язку з цим оргкомітет молодіжної громадської акції звернувся до Садового із закликом "запровадити щорічне відзначення 14 жовтня – Дня захисника України на території міста Львова". Крім того, від імені Львівської міськради надіслати відповідне звернення до Львівської облради із закликом "запровадити День захисника України на території Львівської області".

А також від імені Львівської міськради надіслати звернення до Президента Віктора Ющенка із пропозицією "скасувати своїм указом відзначення 23 лютого чужого для українців свята, визнати учасників національно-визвольних змагань у ХХ столітті та запровадити відзначення 14 жовтня - Дня захисника України", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Молодь Львова вимагає скасувати свято 23 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути