понеділок, 04 березня 2019 03:23

ЗМІ: США та Китай близькі до підписання торгової угоди

ЗМІ: США та Китай близькі до підписання торгової угоди
США з Китаєм підпишуть торгову угоду. Фото: Сегодня

США і Китай перейшли на фінальний етап консультацій з питань торгівлі.

Умовами угоди зазначаються зниження Пекіном ряду мит на американську продукцію в обмін на можливість скасування більшості санкцій, накладених Вашингтоном, повідомляє The Wall Street Journal.

"Незважаючи на перешкоди, що зберігаються, переговори просунулися до такого ступеня, що офіційна угода може бути досягнута на зустрічі президента Трампа і голови КНР Сі Цзіньпіна приблизно 27 березня", - пише видання з посиланням на джерела, близькі до переговорів між двома країнами.

На даний момент Пекін пропонує знизити мита на американську продукцію, зокрема в сфері сільського господарства, хімічної та автомобільної промисловості, а Вашингтон зі свого боку "розглядає зняття більшості, якщо не всіх, санкцій, накладених на товари з Китаю минулого року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про причину дострокового завершення переговорів між Дональдом Трампом і Кім Чен Ином

Сьомий раунд китайсько-американських консультацій на високому рівні з питань торгівлі проходив у Вашингтоні з 21 по 24 лютого. За даними ЗМІ, сторони не змогли домовитися щодо низки питань. За підсумками переговорів 25 лютого президент США Дональд Трамп відклав заплановане на 1 березня підвищення мит на китайські товари.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: США та Китай близькі до підписання торгової угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути