субота, 08 лютого 2014 10:47

Все може закінчитися громадянською війною — Стецьків

Все може закінчитися громадянською війною — Стецьків
фото: gazeta.ua

Можливості для виходу з кризи у влади щодня зменшуються. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній народний депутат Тарас Стецьків.

"Майдан має ширше поле для маневру. Може наступати, розширювати свою присутність у регіонах. Де можливо, брати під контроль адміністрації. Де неможливо — пікетувати. Поширювати ідеї Майдану далі", - зазначив він.

За його словами, потрібно повернутися до Конституції 2004 року.

"Якщо цього не станеться, ситуація загострюватиметься. Закінчиться надзвичайним станом і громадянською війною. Якщо Януковичу зірве дах і він введе надзвичайний стан,— частина силовиків не виконають наказу. Це буде початок падіння режиму. Поки що маємо двовладдя і нестійку рівновагу: частину влади тримає у руках Янукович, частину — люди на Майдані", - додав колишній нардеп.

Він вважає, що на ситуацію в країні повинен ще більше впливати Захід.

"Для України Захід має зробити те, про що ще у грудні сказали провідні інтелектуали світу: пообіцяти "план Маршалла". У 1940-х Європі, яка лежала в руїнах, надали фінансову й технологічну допомогу. Це дасть можливість уникнути дефолту, виплатити борги, почати модернізацію країни. Свого часу Польща отримала таку підтримку Заходу", - наголосив Стецьків.

Зараз ви читаєте новину «Все може закінчитися громадянською війною — Стецьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути