четвер, 05 листопада 2015 12:46

Влада Хмельниччини приховує правду про кризу на ринку праці

Влада Хмельниччини приховує правду про кризу на ринку праці

Якщо обласна влада Хмельницької області не почне говорити правду і працювати над подоланням кризових явищ в економіці, в регіоні почнуться незворотні процеси, заявив народний депутат України Андрій Шинькович під час брифінгу у Верховній Раді 4 листопада ц.р.

"Щомісячний спад економіки, тільки реальна заробітна плата найманих працівників у серпні 2015 року порівняно з липнем поточного року зменшилась на 4,1%, відносно серпня 2014 року – на 25,6%. Хіба це не криза? А обласна державна адміністрація робить вигляд, що все під контролем", - серед іншого повідомив Шинькович.

В підтвердження ознак кризи під час брифінгу Андрій Шинькович також повідомив про зниження рівня економічної активності населення з 62,1% у І півріччі 2014 року до 58,3% у І півріччі 2015 року. "А чисельність зайнятого населення у віці 15-70 років протягом І півріччя 2015 року, у порівнянні з І півріччям 2014 року, зменшилась на 41,6 тис. осіб та становила 496,8 тис. осіб", - заявив нардеп.

На думку Андрія Шиньковича, ще одним яскравим статистичним показником щомісячного падіння економіки є середньооблікова кількість штатних працівників по області, яка у серпні 2015 року становила 219,2 тис. осіб, що на 0,5 тис. осіб менше порівняно з липнем 2015 року та на 6,8 тис. осіб менше порівняно серпнем 2014 року.

Шинькович також відзначив, що ситуація на ринку праці в Хмельницькій області гірша, ніж середньостатистична по Україні. Зокрема за рівнем безробіття населення віком 15-70 років, визначеним за методологією Міжнародної організації праці, показник по Україні 9,2%, а по Хмельницькій області 10,4%. Подібна ситуація і по ряду інших показників.

"Персональна відповідальність голови обласної державної адміністрації полягає в тому, що відсутні дієві механізми подолання кризових явищ, створюється видимість роботи та відчуття контролю за ситуацією. Водночас кадрова політика пана Загороднього полягає в знищені інакомислячих голів райдержадміністрацій та призначенні своїх не залежно від їхнього професійного рівня", - підсумував Андрій Шинькович.

Народний депутат України звернувся до голови Хмельницької ОДА звідплвідним депутатським запитом, в якому міститься вимога розпочати роботу по подоланні кризових явищ на ринку праці.

Зараз ви читаєте новину «Влада Хмельниччини приховує правду про кризу на ринку праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути