субота, 24 листопада 2007 13:28

Ющенко хоче, щоб Симоненко відрікся своїх вчителів

Президент України Віктор Ющенко вважає, що Комуністична партія України повинна засудити дії радянської влади, що призвели до Голодомору 1932-1933 років.

Ющенко нагадав, що Україна пропонує світу визнати Голодомор геноцидом, і все більше країн та парламентів підтримують її. При цьому, наголосив Президент, залишаються гострі внутрішньополітичні питання. "У країні ще й досі є партія (КПУ) , яка веде свою історію від тієї, що створила Голодомор-геноцид, і за винятком деяких моральних особистостей, таких як Борис Олійник, вона ні в чому не розкаялася", - сказав глава держави.

За словами Ющенка, досі не завершена дискусія, хто є винними у виникненні великого голоду. "Я хочу застерегти: буде великою помилкою, якщо ми в пошуках сторони, яка в цьому завинила, казатимемо про якийсь народ чи державу. Це просто нечесно, і це нас збиватиме із реального пошуку причин", - сказав Президент.

При цьому Ющенко висловив упевненість, що винуватцем цієї трагедії, безумовно, був комуністичний сталінський режим. "Прикро, що сьогодні тим, хто прийняв естафету від цієї політичної сили (хоча, як я розумію, вони не пов"язані своїми вчинками із 1932-1933 роками), не вистачає, можливо, моралі чи мужності, чи інших людських якостей засудити це", - сказав глава держави.

За словами Президента, якщо їхні лідери, яких вони і сьогодні готові "вставляти в образи", скоїли злочини, то вони повинні визнати і засудити їх.

"Мені здається, то не було б принизливим для конкретної політичної сили, бо, власне, не ті люди, які уособлюють нині партію, несуть конкретну провину. Але їхня вина в тому, що не розкаюються", - наголосив Ющенко. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче, щоб Симоненко відрікся своїх вчителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути