четвер, 16 квітня 2015 11:42

Українсько-польсько-литовська військова бригада проведе спільні навчання вже восени

Українсько-польсько-литовська військова бригада проведе спільні навчання вже восени

Міністерство оборони Польщі розраховує, що перші навчання спільної українсько-польсько-литовської військової бригади (УкрПолЛитБриг) відбудуться вже восени цього року.

Про це сьогодні міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк заявив в ефірі "Польського радіо".

"Ми хочемо, аби її перші навчання відбулися восени цього року", - сказав він.

Сємоняк зазначив, що зараз узгоджуються технічні моменти у питанні створення цієї структури, зазначивши, що Польща готова прийняти військових з України та Литви.

Він також нагадав, що керівництво бригади базуватиметься у польському Любліні в той час, як військові підрозділи, які увійдуть до її складу, - на території своїх держав.

Серед країн, у які в рамках миротворчих місій зможуть поїхати військовослужбовці цієї бригади, польський міністр назвав Косово.

Сємоняк додав, що сьогодні базу керівництва бригади у Любліні відвідає президент Польщі Броніслав Коморовський і зазначив, що за останні кілька місяців роботи над створенням спільного українсько-польсько-литовського підрозділу значно пришвидшились.

Наприкінці березня польське Міністерство оборони повідомляло, що у квітні планується підписати технічний договір про створення спільної бригади, який має остаточно визначити структуру підрозділу. Після цього сторонам необхідно 18 місяців на підготовку до повної операційної готовності бригади.

За попередніми даними, до складу керівництва підрозділу увійде 100 військовослужбовців та військових працівників, серед яких 18 громадян України та 5 громадян Литви.

Зараз ви читаєте новину «Українсько-польсько-литовська військова бригада проведе спільні навчання вже восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути