понеділок, 26 жовтня 2020 09:32

У "Слузі народу" заговорили про коаліцію з іншими партіями у міськрадах

У "Слузі народу" заговорили про коаліцію з іншими партіями у міськрадах
Голова партії "СН" сказав, що виступатиме за деполітизацію міськрад. Фото: Українська правда

Партія "Слуга народу" матиме ситуативні коаліції у місцевих радах. А також шукатиме партнерів серед місцевих партій.

Про це сказав голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко на брифінгу в штабі "СН" після голосування, повідомляє "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія Зеленського не отримує перші місця у низці міст - екзитпол

"Закон не передбачає утворення коаліцій обов'язкових у місцевих радах. І ми розуміємо, що є питання, за які будуть усі голосувати. За бюджет області точно будуть всі голосувати. Це ж не Верховна Рада, і не політична позиція. Чи буде це коаліція? Так, це буде коаліція більшості взагалі депутатів, але вона буде ситуативною. Чи будемо ми голосувати поруч з "ЄС" чи з "Опозиційною платформою - за життя"? Можливо, я це не виключаю. Але знов-таки, це об'єднання щодо важливих для громади, для району, для області питань", - наголосив Корнієнко.

"Слуга народу" в місцевих радах шукатиме партнерів "серед конструктивних сил", додав голова партії "СН".

"Щодо стабільних коаліцій, що ми домовилися раз і назавжди і п'ять років перебуваємо в такому стані, я думаю, що ми будемо шукати партнерів серед конструктивних сил. У першу чергу серед місцевих партій, де в нас немає якогось жорсткого протистояння, як у Дніпрі, наприклад, де ми, швидше за все, будемо опонувати партії "Пропозиція". Ну і взагалі по країні, думаю, що в нас збережеться ця традиція опонувати партії "Пропозиція", з якою ми давно в дискусії", - заявив політик.

Корнієнко зауважив, що "СН" активно виступатиме за "деполітизацію місцевих рад".

"Рішення щодо того, що обласна рада висловлює своє відношення до інших країн, до якихось там політичних процесів, пропонує зняти прем'єр-міністра, абощо. Рішення, коли міська або районна рада звертається щодо якихось законів і так далі, - ми будемо жорстко проти цього виступати, опонувати цьому аж до блокувань трибуни. Тому що ми вважаємо, що місцева влада має займатися місцевими проблемами".

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Українці обирали сільських, селищних, міських голів і депутатів сільських, селищних, міських, районних, обласних та районних у містах рад. Комітет виборців України зафіксував 5 головних порушень на виборах. Основною проблемою спостерігачі назвали недотримання санітарних заходів.

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" заговорили про коаліцію з іншими партіями у міськрадах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути